Aitutaki

Foto: David Kirkland

Resmål på Cooköarna

Aitutaki

Många menar att Aitutaki är den vackraste ön i Stilla havet. En kolossalt stor lagun i blått och turkos, fylld med mängder av färgrika fiskar och omgiven av små öar med kritvita stränder och vajande palmer. Ett besök till Cooköarna är inte komplett utan en tur till Aitutaki.

Lär känna Aitutaki.

Efter en flygtur på 45 minuter över det oändliga Stilla havet, utan minsta tecken på land, dyker det upp en liten palmbeklädd fläck i de turkosa omgivningarna. Från ögonblicket du landar på den lilla flygplatsen kommer du upptäcka att det här är en helt annan värld. På Aitutaki finns det hotell och resorter i olika standard, men utöver det är ön skyddad från exploatering. Tillbringa några dagar här och kom in i Aitutakis “Island time”.

Höjdpunkten för de flesta som besöker Aitutaki är en tur med båt ut i den stora lagunen, till öarna ”One Foot Island” eller ”Honeymoon Island”. Det finns inte många bofasta på Aitutaki och det är ännu färre turister, så ni är nästan garanterade en strand helt för er själva. Om ni önskar kan ni också övernatta på en av de många småöarna i lagunen, nästan som Robinson och Fredag. Det är även möjligt att anordna bröllop här.

Hotell på Aitutaki

Reseförslag till Aitutaki

Cooköarna

14 dagar

Från 79 900 kr

Cooköarna

14 dagar

Från 56 900 kr

Cooköarna

14 dagar

Från 53 900 kr

Cooköarna

14 dagar

Från 80 900 kr

Cooköarna

14 dagar

Från 74 900 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Cooköarna

Rarotonga.
Rarotonga är den största av Cooköarna. Här finns det inga trafikljus, McDonald’s eller byggnader högre än en palm.
Atiu på Cooköarna.
Atiu är Cooköarnas kanske bäst bevarade hemlighet. För dem som söker vacker natur kombinerat med lite aktivitet är Atiu ett bra alternativ.