Atiu

Foto: Cook Islands Tourism/Daniel Fisher

Resmål på Cooköarna

Atiu

Atiu är Cooköarnas kanske bäst bevarade hemlighet. Det är en liten men väldigt vacker ö nordost om Rarotonga. För dem som söker vacker natur kombinerat med lite aktivitet är Atiu ett bra alternativ.

Lär känna Atiu.

Det finns endast fem små byar på ön och runt 600 bofasta. På Atiu ligger fokus på ekoturism för att bevara öns natur och särprägel. I genomsnitt finns det inte mer än 12 turister på ön vid ett och samma tillfälle, så här får man verkligen möjlighet att uppleva en ö som är tämligen opåverkad av turismen.

Ön kallas även Enuamanu, vilket betyder “fåglarnas land”, och namnet ger en god indikation på vad man får uppleva under en resa hit. Det finns fler fågelarter på ön än någon annanstans på Cooköarna, och här hittar man även några av världens mest sällsynta arter. På Atiu odlar man kaffebönor och här finns även ett flertal kalkstensgrottor och 28 folktomma stränder att upptäcka. Vi rekommenderar också att man deltar i en lokal ritual där man sitter i en ring och smakar på det lokala “djungelölet” Tumunu.

Atiu är verkligen värd ett besök och passar fint att kombinera med Rarotonga och Aitutaki.

Hotell på Atiu

Reseförslag till Atiu

Cooköarna

14 dagar

Från 56 900 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Cooköarna

Rarotonga.
Rarotonga är den största av Cooköarna. Här finns det inga trafikljus, McDonald’s eller byggnader högre än en palm.
Autuaki Lagoon.
Många menar att Aitutaki är den vackraste ön i Stilla havet. Ett besök till Cooköarna är inte komplett utan en tur till Aitutaki.