Rarotonga

Foto: Svetlana - stock.adobe.com

Resmål på Cooköarna

Rarotonga

Rarotonga är den största av Cooköarna. Här finns det inga trafikljus, McDonald’s eller byggnader högre än en palm. Från den turkosblå lagunen Muri, till det grönskande och kuperade inlandet, så finns det något för alla – om man så vill vara aktiv eller ta det lugnt på de vita stränderna.

Lär känna Rarotonga.

Avarua är huvudstad på Rarotonga och här finns landets enda internationella flygplats med direktflyg till Auckland, Los Angeles, Sydney och Papeete. Avarua är en sömnig liten stad som vaknar till liv när det är marknadsdag. Här kan du fynda allt från frukt och grönsaker till t-shirts, snäckor och pärlor. Ofta bjuds det även på lokal underhållning. Absolut “alla” på ön tar en sväng till marknaden som hålls öppen varje lördag.

Rarotonga är ingen stor ö, bara 32 km i omkrets, och det går bra att hyra en cykel eller en skoter för att följa huvudvägen runt ön. Öns inre delar består av höga berg och djup regnskog, medan kustområdena är bördiga med sandstränder som sträcker sig nästan runt hela Rarotonga. Snorkling i det kristallklara och varma vattnet är en upplevelse, och livet under ytan är helt fantastiskt! Koraller i många färger och former, stora musslor och mängder av fiskar i olika storlekar i regnbågens färger – det är nästan som att simma runt i ett akvarium.

Reseförslag till Rarotonga

Cooköarna

14 dagar

Från 80 900 kr

Cooköarna

14 dagar

Från 74 900 kr

Cooköarna

14 dagar

Från 79 900 kr

Cooköarna

14 dagar

Från 53 900 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Cooköarna

Autuaki Lagoon.
Många menar att Aitutaki är den vackraste ön i Stilla havet. Ett besök till Cooköarna är inte komplett utan en tur till Aitutaki.
Atiu på Cooköarna.
Atiu är Cooköarnas kanske bäst bevarade hemlighet. För dem som söker vacker natur kombinerat med lite aktivitet är Atiu ett bra alternativ.