Fiji

Foto: Ryan Fowler Photography - stock.adobe.com

Bula och välkommen till Fiji

Fiji är ett genuint tropiskt paradis. Här lutar sig palmerna ut över vita stränder medan en molnfri himmel speglar sig i det azurblå havet. Under ytan väntar exotiska fiskar och färgglada koraller.

Kart Fiji
Karta över Fiji

Huvudstad: Suva

Antal öar: 333

Invånarantal: ca 900 000

Valuta: Fiji Dollar

Lär känna Fiji.

Med det härliga klimatet, kombinerat med en vacker natur, finns alla förutsättningar för fantastiska upplevelser och att till fullo njuta av semesterlivet under solen.

För de flesta svenskar är Fiji synonymt med exotiska stränder, blått hav och ett avslappnat liv i skuggan av palmerna. De som besöker landet blir inte besvikna för verkligheten är inte långt ifrån drömmen om Stilla havet. Fiji har så mycket att bjuda på!

Öriket består av 300 vackra öar, utspridda över ett enormt havsområde. Endast 100 av öarna är bebodda och vissa syns bara vid lågvatten. Här finns stora bergiga öar, men även många mindre vulkan- och korallöar. Huvudstaden Suva ligger på huvudön Viti Levu, som är frodig och grön med orkidéodlingar, socker- och bananplantage och höga berg i inlandet.

Fiji.
Fiji har en otroligt välkomnande och vänlig befolkning.
Foto: Tourism Fiji

Fiji har en rik historia, präglad av olika kulturer. Här kan ni se Beqafolket utföra sina mystiska ritualer medan de går på glödande kol eller vara med på kvällsunderhållningen ”meke” där trummor kallar till fest med traditionella sånger och spjutdans.

Fijis varierade natur gör att ögruppen har mycket att erbjuda. Här hittar du stillahavsmiljön med långa, vita stränder, kokospalmer, kristallklart vatten, rev och laguner fyllda med fiskar och koraller i regnbågens alla färger.

Du finner också höga berg täckta av urgammal regnskog. Turismen utgör en allt större andel av Fijis ekonomi, och utbudet är varierat både för stora och små.

En resa till Fiji är något alla bör få uppleva. Det blir garanterat en upplevelse för livet!

Reseförslag till Fiji

Fiji

14 dagar

Från 54 500 kr

Fiji

14 dagar

Från 68 900 kr

Fiji

15 dagar

Från 76 900 kr

Fiji

15 dagar

Från 154 900 kr

Fiji

14 dagar

Från 83 900 kr

Kryssning på Fiji

Fiji

4-8 dagar

Kontakta oss för pris.

Hur är vädret på Fiji?

Fiji har ett tropiskt klimat med en jämn temperatur på 25 grader. Under en varm sommardag kan det bli över 30 grader och på en “kall” vinterdag faller temperaturen sällan under 20 grader.

Undantaget är höglandet där det kan bli betydligt kallare, speciellt om natten. I perioden december till april regnar det mest, men mindre regnskurar förekommer under hela året.

När är det bäst att åka till Fiji?

Fiji är en året runt-destination, men har olika säsonger som man bör ha i åtanke innan man bokar. Priserna på boende varierar med säsong och det är som dyrast i samband med skolloven. Under lågsäsongen är det färre besökare, något som betyder att det är lugnare på resorterna och stränderna.Ta kontakt med oss om du har funderingar kring när du ska besöka Fiji.

Temperaturtabell Fiji

I tabellen visas den genomsnittliga max- och minitemperaturen. Vi vill göra er uppmärksamma på att detta är medelvärden och att vädret på Fiji kan variera.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Max temp323131303029282829303131
Min temp232322212019181819202122
Regn (mm)2993023241637862465877103138159

Börja planera din drömresa

Inspiration

Four Seasons Bora Bora
Det råder ingen tvivel om att boendet i Stilla havet är en stor del av semesterupplevelsen. Vi har samlat 15 av våra favoriter på Cooköarna, Fiji och i Franska Polynesien.
Strand på Fiji
Fiji tar ö-luff till en helt ny nivå. Vakna upp på en ny paradisö varje dag, så långt från vardagen som det bara går.