08-551 085 50 info@fijiresor.se
SÖK
Generic filters
Exact matches only

Bula och välkommen till Fiji

Reseförslag

Bula och välkommen till Fiji

Reisemål:

Fiji

Introduktion ∣ Reseförslag ∣ Kryssning ∣ Klimat ∣ Inspiration

Invånarantal: 900 000

Antal öar: 333

Huvudstad: Suva

Introduktion

Fiji är ett genuint tropiskt paradis. Här lutar sig palmerna ut över vita stränder medan en molnfri himmel speglar sig i det azurblå havet. Under ytan väntar exotiska fiskar och färgglada koraller.

Med det härliga klimatet, kombinerat med en vacker natur, finns alla förutsättningar för fantastiska upplevelser och att till fullo njuta av semesterlivet under solen.

För de flesta svenskar är Fiji synonymt med exotiska stränder, blått hav och ett avslappnat liv i skuggan av palmerna. De som besöker landet blir inte besvikna för verkligheten är inte långt ifrån drömmen om Stilla havet. Fiji har så mycket att bjuda på!

Öriket består av 300 vackra öar, utspridda över ett enormt havsområde. Endast 100 av öarna är bebodda och vissa syns bara vid lågvatten. Här finns stora bergiga öar, men även många mindre vulkan- och korallöar. Huvudstaden Suva ligger på huvudön Viti Levu, som är frodig och grön med orkidéodlingar, socker- och bananplantage och höga berg i inlandet.

Glade barn på Fiji.

Fiji har en otroligt välkomnande och vänlig befolkning.

Fiji har en rik historia, präglad av olika kulturer. Här kan ni se Beqafolket utföra sina mystiska ritualer medan de går på glödande kol eller vara med på kvällsunderhållningen ”meke” där trummor kallar till fest med traditionella sånger och spjutdans.

Fijis varierade natur gör att ögruppen har mycket att erbjuda. Här hittar du stillahavsmiljön med långa, vita stränder, kokospalmer, kristallklart vatten, rev och laguner fyllda med fiskar och koraller i regnbågens alla färger.

Du finner också höga berg täckta av urgammal regnskog. Turismen utgör en allt större andel av Fijis ekonomi, och utbudet är varierat både för stora och små.

En resa till Fiji är något alla bör få uppleva. Det blir garanterat en upplevelse för livet!

Reseförslag till Fiji

Paradiset Fiji

Paradiset Fiji

Tillbringa din semester i ögruppen Yasawa på Fijis västkust. Njut av det fina vädret, de vackra sandstränderna och de vackra lagunerna – ett riktigt paradis!

Fiji exklusivt

Fiji exklusivt

I detta reseförslag har vi inkluderat några av de bästa resorterna på Fiji, så att ni får lite extra komfort i idylliska omgivningar.

Autentiska Fiji

Autentiska Fiji

Detta reseförslag tar dig med till ögruppen Yasawa på Fiji’s västkust.

Fijis pärlor

Fijis pärlor

I detta reseförslag har vi inkluderat några av de mest populära resorterna i ögruppen Mamanucas på Fiji.

Hur är vädret på Fiji?

Fiji har ett tropiskt klimat med en jämn temperatur på 25 grader. Under en varm sommardag kan det bli över 30 grader och på en “kall” vinterdag faller temperaturen sällan under 20 grader.

Undantaget är höglandet där det kan bli betydligt kallare, speciellt om natten. I perioden december till april regnar det mest, men mindre regnskurar förekommer under hela året.

När är det bäst att åka till Fiji?

Fiji är en året runt-destination, men har olika säsonger som man bör ha i åtanke innan man bokar. Priserna på boende varierar med säsong och det är som dyrast i samband med skolloven. Under lågsäsongen är det färre besökare, något som betyder att det är lugnare på resorterna och stränderna.Ta kontakt med oss om du har funderingar kring när du ska besöka Fiji.

Temperaturtabell Fiji

 
JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Max temp323131303029282829303131
Min temp232322212019181819202122
Regn (mm)2993023241637862465877103138159

I tabellen visas den genomsnittliga max- och minitemperaturen. Vi vill göra er uppmärksamma på att detta är medelvärden och att vädret på Fiji kan variera.

Börja planera din drömresa

Inspiration

Strand på Fiji.

Fiji – 300 tropiska öar väntar på dig

Fiji tar ö-luff till en helt ny nivå. Tänk dig vita stränder, grönskande öar och vajande palmer. Vakna upp på en ny paradisö varje dag, så långt från vardagen som det bara går.

four_seasons_bora_bora1_.170419jpeg

15 fantastiska resorter i Stilla havet

Ni har precis bestämt er för att göra drömmen om Stilla havet till verklighet. Då dyker den stora frågan upp: Var ska man bo?