Nadi och Denarau Island

Foto: Rafael Ben-Ari/Chameleons Eye

Resmål på Fiji

Nadi och Denarau Island

Viti Levu är Fijis största ö och här ligger både huvudstaden Suva och den internationella flygplatsen nära staden Nadi.

Ön är av vulkaniskt ursprung och klädd i gröna skogar och höga berg, bland annat det högsta berget på Fiji – Mount Tomanivi. Nästan tre fjärdedelar av Fijis invånare bor på Viti Levu. Nadi är ingångsporten till Fiji eftersom det är här den viktigaste internationella flygplatsen ligger. Staden är ett idealiskt stopp innan du fortsätter resan till de västliga öarna, korallkusten eller på en kryssning.

Sofitel Fiji.
Fin utsikt från Sofitel Fiji Resort på Denarau Island.

Nadi är en färgrik stad omgiven av sockerplantage. I centrum finns en rad tax free-butiker, en färgsprakande marknad och det största hindutemplet på det södra halvklotet.

Denarau Island är en liten ö väster om Viti Levu, endast 20 minuter från den internationella flygplatsen i Nadi, precis vid hamnen och marinan. Här ligger resorterna på rad, den ena mer exklusiv än den andra.

Sofitel Fiji.
Det ligger många resorter av god standard på Denarau Island.

Denarau Island har broförbindelse med huvudön och är ett resmål i sig. Här finns en mängd aktiviteter som en 18-hålsbana med driving range, tennisbanor, flera olika vattensporter och en rofylld spaanläggning.

På Denarau Island finns även många restauranger och ön är ett idealt ställe att slappna av på i några dagar, antingen direkt när man kommer till Fiji eller på vägen därifrån, eller kanske efter en kryssning mellan de vackra små korallöarna längre ut.

Hotell i Nadi och Denarau Island

Reseförslag till Nadi och Denarau Island

Fiji

14 dagar

Från 68 900 kr

Fiji

15 dagar

Från 154 900 kr

Fiji

14 dagar

Från 83 900 kr

Fiji

14 dagar

Från 54 500 kr

Fiji

15 dagar

Från 76 900 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Fiji

Mamanuca Islands på Fiji.
Mamanuca är en ögrupp med runt 20 idylliska små paradisöar, alldeles utanför huvudön Viti Levus västkust.
Fiji.
Vitu Levus sydkust är känd som Coral Coast, korallkusten, tack vare det stora korallrevet som sträcker sig utmed hela kusten.
Savusavu, Fiji.
Vanua Levu är Fijis näst största ö och även om ön är betydligt mindre turistig jämfört med huvudön, så finns det massor att se och göra.
Yasawa Islands.
På ögruppen Yasawa är klimatet torrt och solrikt, och det fina vädret, de vackra sandstränderna och de vackra lagunerna har gjort öarna till en av Fijis mest populära destinationer.