Vanua Levu och Taveuni

Foto: planet-johnson - stock.adobe.com

Resmål på Fiji

Vanua Levu och Taveuni

Vanua Levu är Fijis näst största ö och även om ön är betydligt mindre turistig jämfört med huvudön, så finns det massor att se och göra.

Lär känna Taveuni.

Savusavu är öns största stad, belägen i vackra omgivningar vid en skyddad liten hamn. Här kan du vandra genom vilda regnskogar, följa med på delfinspaning och testa dykning i världsklass.

Vanua Levu var en gång i tiden en laglös utpost för sjömän och förrymda fångar från Australien. Sedan dess har saker och ting lugnat ner sig betydligt, med sockerplantage och turism som de viktigaste inkomstkällorna.

Ön erbjuder olika slags boenden, från inkvartering hos lokalbor till gästhus och resorter av högre standard. Det enklaste sättet att ta sig till Vanua Levu är med flyg från Nadi.

Grannön Taveuni är känd som “Garden Island”. Det är en ekoturists dröm med naturreservat fulla med orört växt- och djurliv, samt ett eldorado för fågelskådare. Taveuni är dessutom känt för dykplatserna “Eel Reef” och “Great White Wall”. Den sistnämnda är en undervattensvägg täckt med vita mjukkoraller och ett myller av fiskar.

Hotell på Vanua Levu och Taveuni

Vanua Levu och Tavenui

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Fiji

Mamanuca Islands på Fiji.
Mamanuca är en ögrupp med runt 20 idylliska små paradisöar, alldeles utanför huvudön Viti Levus västkust.
Nadi.
Viti Levu är Fijis största ö och här ligger både huvudstaden Suva och den internationella flygplatsen nära staden Nadi.
Fiji.
Vitu Levus sydkust är känd som Coral Coast, korallkusten, tack vare det stora korallrevet som sträcker sig utmed hela kusten.
Yasawa Islands.
På ögruppen Yasawa är klimatet torrt och solrikt, och det fina vädret, de vackra sandstränderna och de vackra lagunerna har gjort öarna till en av Fijis mest populära destinationer.