08-551 085 50 info@fijiresor.se
SÖK
Generic filters
Exact matches only

Vanua Levu och Taveuni

Hotell

Vanua Levu och Taveuni

Resmål på Fiji:

Vanua Levu och Taveuni

Introduktion

Vanua Levu är Fijis näst största ö och även om ön är betydligt mindre turistig jämfört med huvudön, så finns det massor att se och göra.

Savusavu är öns största stad, belägen i vackra omgivningar vid en skyddad liten hamn. Här kan du vandra genom vilda regnskogar, följa med på delfinspaning och testa dykning i världsklass.

Vanua Levu var en gång i tiden en laglös utpost för sjömän och förrymda fångar från Australien. Sedan dess har saker och ting lugnat ner sig betydligt, med sockerplantage och turism som de viktigaste inkomstkällorna.

Ön erbjuder olika slags boenden, från inkvartering hos lokalbor till gästhus och resorter av högre standard. Det enklaste sättet att ta sig till Vanua Levu är med flyg från Nadi.

Grannön Taveuni är känd som “Garden Island”. Det är en ekoturists dröm med naturreservat fulla med orört växt- och djurliv, samt ett eldorado för fågelskådare. Taveuni är dessutom känt för dykplatserna “Eel Reef” och “Great White Wall”. Den sistnämnda är en undervattensvägg täckt med vita mjukkoraller och ett myller av fiskar.

Utsikten fra Koro Sun Resort i Savusavu.

Utsikten från Koro Sun Resort i Savusavu. Foto: cmphoto.co.nz

Hotell på Vanua Levu och Taveuni

Reseförslag till Fiji

Paradiset Fiji

Paradiset Fiji

Tillbringa din semester i ögruppen Yasawa på Fijis västkust. Njut av det fina vädret, de vackra sandstränderna och de vackra lagunerna – ett riktigt paradis!

Fiji exklusivt

Fiji exklusivt

I detta reseförslag har vi inkluderat några av de bästa resorterna på Fiji, så att ni får lite extra komfort i idylliska omgivningar.

Autentiska Fiji

Autentiska Fiji

Detta reseförslag tar dig med till ögruppen Yasawa på Fiji’s västkust.

Fijis pärlor

Fijis pärlor

I detta reseförslag har vi inkluderat några av de mest populära resorterna i ögruppen Mamanucas på Fiji.

Ö-hopping i Stilla havet

Ö-hopping i Stilla havet

Detta reseförslag består av flygresa till flera av örikena i Stilla havet och till Nya Zeeland.

Börja planera din drömresa