Information om visum

Information om pass och visum

Gå alltid in på UDs reseinformation eller det aktuella landets ambassad för aktuell information om inreseregler till din destination. Vi reserverar oss för att reglerna kan ändras med kort varsel, och att följande information endast är att betrakta som vägledande.

Resenärer är själva ansvariga för att ha pass och de visum som krävs för resan. Passet måste vara giltigt 6 månader efter utresa på det aktuella landet.

Kom ihåg giltigt pass och reseförsäkringsbevis med kontaktinformation och policynummer.
Vi rekommenderar att man tar med en kopia av sitt pass på resan om man skulle förlora passet. Det är en god idé att bekanta sig med villkoren i din reseförsäkring. Kontakta oss om du behöver en reseförsäkring. Vi samarbetar med ERV Europeiska Reseförsäkring.

Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att kontrollera vilka regler som gäller för din nationalitet.

Inreseinfo för Fiji

Fiji kräver inget visum av svenska medborgare. 3 månaders uppehållstillstånd beviljas vid gränsen. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter avresa från det aktuella landet. 

Inreseinfo för Cooköarna

Cooköarna kräver inget visum av svenska medborgare. 3 månaders uppehållstillstånd beviljas vid gränsen. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter avresa från det aktuella landet. 

Inreseinfo för Franska Polynesien

Franska Polynesien kräver inget visum av svenska medborgare. 3 månaders uppehållstillstånd beviljas vid gränsen. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter avresa från det aktuella landet. 

Inreseinfo för USA

Viktig information för resa till USA. Vänligen kontrollera om resrutten går via USA, då det inte alltid framgår av resplanen.

Sedan 2009 måste alla som ska resa till USA utan visum, registrera sig elektroniskt i förväg. Detta betyder att svenskar som reser visumfritt till USA med elektroniskt pass, måste fylla i formuläret på https://esta.cbp.dhs.gov/esta senast tre dagar före avresa. Registreringen är giltig i två år, och man kan resa fram och tillbaka hur många gånger man vill. USA har en egen turistskatt på 21 dollar, detta belopp betalas samtidigt som man registrerar sig via ESTA.

För resor med transfer eller stopp i USA krävs elektroniskt läsbara pass. Är du i tvivel om ditt pass är elektroniskt läsbart, kontakta närmaste polismyndighet som ställer ut pass.

Börja planera din drömresa