Fiji – 300 tropiska öar väntar på dig

Foto: Chris McLennan

Inspiration

Fiji – 300 tropiska öar väntar på dig

Senast uppdaterad:

Fiji tar ö-luff till en helt ny nivå. Tänk dig vita stränder, grönskande öar och vajande palmer. Vakna upp på en ny paradisö varje dag, så långt från vardagen som det bara går. Det här är flashpacking för vuxna.

Om du ska på en exotisk semester är det viktigt att välja rätt destination. Fiji lever upp till alla förväntningar du har om tropiska dagar och orörda stränder – utan att kompromissa med bekvämligheten. Av landets mer än 300 öar är det bara 110 som är bebodda. Det här är ögruppen som passar dig som verkligen vill upptäcka Stilla havets crème de la crème.

Velkomst på Nanuya Island Resort på Fiji.
Alla känner sig välkomna på Fiji. Atmosfären på öarna är både avslappnad och vänlig.

Ljudet av solsken

Starta dagen med härligt morgondopp eller njut av frukosten med tårna i sanden. Fiji är en destination som skämmer bort sina besökare, utan att mista sin identitet som många andra exotiska ögrupper kan göra. På Fiji får du det bästa av två världar. Levande kultur och ett myllrande liv under havsytan. Tropiska stränder och Instagramvänliga solnedgångar. Vajande palmer och stillsam lyx.

Och precis när du trodde att semestern inte kunde bli bättre hälsas du välkommen med ett varmt “Bula!”. Det betyder egentligen “hej”, men sägs med så stor inlevelse att det låter som ljudet av solsken.

Reseförslag: Autentiska Fiji

Blue Lagoon Cruises.
Med en äventyrlig kryssning kan du kombinera lata dagar på stranden med magiska upplevelser.
Foto: Chris McLennan

Vilka öar ska du välja?

Den goda nyheten är att du slipper välja ö själv. Du behöver inte heller studera Fijis geografi i månader innan avresan, utan du kan lita på att det finns bra arrangörer som har handplockat de vackraste öarna åt dig.

Allt du behöver göra är att packa ner tillräckligt med badplagg i väskan och ha solfaktor 50 på näsan. Om du väljer att ö-luffa med båt eller helikopter är upp till dig – möjligheterna är så gott som oändliga.

Reseförslag: Det bästa av Fijis ö-värld

Snorkling på Fiji.
Snorkling är en perfekt aktivitet på Fiji. Under ytan hittar du en helt egen värld med vackra färger och exotiska fiskar.
Foto: Tourism Fiji

Mamanuca och Yasawa

Mångas Fiji-favorit är Mamanucaöarna. De har varit kuliss för en rad realityserier som “Expedition Robinson” och filmen “Cast Away”, där Tom Hanks strandade på en öde ö, som i själva verket heter Monuriki och är en del av ögruppen Mamanuca.

Andra har Yasawaöarna som nummer ett. Här hittar du inte en enda uttagsautomat eller affär, bara en makalöst vacker natur – både över och under ytan. Man har lyckats bevara korallreven här och det är ett kalejdoskopiskt universum med bordskorall, svampkorall, hornkorall, hjärnkorall, läderkorall och magisk korall, för att nämna några. Glöm inte snorkel och cyklop!

Reseförslag: Fiji exklusivt

Picnic på stranden ved Turtle Beach Resort i Yasawa Islands.
Atmosfären på Fiji gör att du helt naturligt sänker axlarna, lägger bort mobilen och får ner pulsen – ett måste i en annars stressig vardag.
Foto: Turtle Island Resort

Fijieffekten

Det händer något med dig när du är turist på Fiji. Sakta men säkert går du över till “Fiji Time”, en härlig sinnesstämning där du glömmer omvärlden. Ö-luff i sig har en helt egen effekt, där det enda som betyder något är ditt resesällskap och precis den ö du befinner dig på för stunden.

Det låter kanske enkelt, men vi vet alla hur svårt det kan vara att styra bort impulser, som att kolla Facebook eller aktiekurser. Men på Fiji sker det helt naturligt.

Reseförslag: Fijis pärlor

Privat beach picnic på Fiji.
Kristallklart vatten och vita stränder så långt ögat når skapar en romantisk stämning för dig och din kära.
Foto: Tourism Fiji

Romantiskt ö-liv med din partner


Har du möjlighet att uppleva ön Vatoa med din partner, så se verkligen till att ta chansen. Ön kallas även för Turtle Island och ligger längst ut i ögruppen Yasawa. Men varför just Turtle Island när det finns över 300 andra öar, kanske du undrar? Ön ligger nämligen i Nanuya Levu, Den blå lagunen, som du kanske minns från filmen med samma namn? Det räknas som en av världens vackraste laguner och här finns endast 14 villor, vilket gör att ni snabbt känner er som Brooke Shields och Christopher Atkins i filmklassikern (som ni givetvis måste se igen innan resan). Maken till drömdestination för romantiker får man leta länge efter!

Reseförslag: Paradiset Fiji

Börja planera din drömresa

Läs även

Teahupo'o-vågen på Tahiti.
Sommaren 2024 kan du resa till Tahiti och titta på surftävlingarna i de olympiska sommarspelen, som är en del av OS i Paris.
Aitutaki.
En äkta, exotisk och luxuös semester hittar du inte i charterkatalogerna. Du hittar den mitt i Stilla havet, och den heter Cooköarna.