Så tar du dig till världens vackraste öar

Foto: Tim McKenna

Inspiration

Så tar du dig till världens vackraste öar

Senast uppdaterad:

Drömmen om Stilla havet: kristallklart vatten, varma vindar, palmöar och lyx vid stranden. Paradisöarna som frestade Thor Heyerdahl har aldrig varit enklare att resa till.

På kartan är de nästan osynliga små prickar i ett oändligt hav, mittemellan Australien och USA. Men från däcket på en segelbåt eller från balkongen på kryssningsfartyget är öarna grönskande oaser i ett kristallblått hav, endast åtskilda av kritvita sandstränder.

Så långt från Skandinavien, men ändå så nära. Som tur är behöver du ingen träflotte för att besöka Thor Heyerdahls lekplats i Stilla havet.

Här följer inspiration till en semester som ger dig de varma minnena tillbaka även under de kyligaste och mörkaste dagarna här i norr.

Aranui Cruises.
Det kombinerade frakt- och kryssningsfartyget tar med dig till några av världens mest avlägsna områden.

1. Ta “Hurtigruten” till paradiset

Precis som Hurtigruten har bundit samman samhällen och människor längs den norska kusten, är det båtar som ger människorna på exotiska öar som Ua Huka, Fatu Hiva och Bora Bora, vad de behöver i form av förnödenheter och annat.

Från huvudstaden Papeete på Tahiti kan du följa med på Franska Polynesiens motsvarighet till Hurtigruten, ett kombinerat kryssnings- och lastfartyg med kursen inställd på nio fantastiska destinationer.

Under resans gång kan du förslagsvis läsa Thor Heyerdahls “Fatuhiva: Tillbaka till naturen”, som handlar om tiden han och frun Liv tillbringade på ön 1937-1938. Återupptäck mystiken som ledde honom ut på hans otroliga expeditioner.

Windstar Cruises.
Lyxig kryssning med segelbåt i Stilla havet – vackrare blir det nog inte.

2. Låt passadvindarna ta dig med på äventyr

Från Tahiti kan du följa med på en seglingstur som blir ett minne för resten av livet. Stilla havets milda passadvindar fyller seglen på väg mot platser som Bora Bora med sina gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten i vackra laguner. Stanna en vecka i det här Stillahavsparadiset eller segla vidare till gröna tropiska landskap och laguner på Huahine.

The Brando.
Efter att ha varit Marlon Brandos privata paradis i många år, har The Brando nu blivit en tillgänglig och exklusiv resort i Stilla havet. 
Foto: Tim McKenna

3. Upplev Marlon Brandos Stillahavsparadis

Under inspelningen av “Myteriet på Bounty” 1962 föll Marlon Brando pladask för atollen Tetiaora, en före detta kunglig semesterort lite norr om Tahiti. Den världsberömda skådespelaren köpte stället några år senare, samtidigt som han träffade sin tredje fru; den tahitiska skådespelerskan Tarita Teriipaia.

Sedan dess har atollen blivit ett exklusivt semesterparadis under namnet “The Brando”. Det påstås att 8 av Brandos 16 barn har varit delaktiga i utvecklingen av resorten. Den består av bungalows med 2, 3 eller 4 rum, som alla en egen pool och sin egna del av den idylliska strandkanten.

Bora Bora.
Bora Bora är för många beviset på att paradiset på jorden existerar.
Foto: Aleksei Potov – stock.adobe.com

4. Besök Polynesiens pärla: Bora Bora

Kritvita stränder, vackra laguner och härliga middagar med färsk fisk, hummer och skaldjur. Semesterparadiset Bora Bora uppfyller den dröm du har om Stilla havet.

Upp ur det kristallklara vattnet reser sig utslocknade vulkaner, varav den högsta toppen sträcker 727 meter upp i skyn. Och du kan cykla runt ön längs med vattnet på 2–3 timmar.

Runt om på ön och på atollen Tupai ligger flera exklusiva hotell och resorter med bungalows som står på pålar i det turkosa vattnet.

Aitutaki.
Stilla havet bjuder på så många möjligheter. Fijiresor hjälper dig att hitta din ö, din strand och din drömsemester. 
Foto: Alisha Street

5. Tahiti och Stilla havet precis som du önskar

Om du så vill segla mellan äventyrliga öar eller bara njuta av stillheten på stranden tillsammans med din kära, så vet Fijiresor precis vad du behöver för att uppfylla semesterdrömmen.

Med personlig uppföljning och service kan specialisten på Stillahavsöarna utforma en semester som passar alla önskemål och ekonomiska ramar. Fijiresor har avtal med resorter och lyxhotell över hela Stilla havet.

– Många har en färdig budget och vill ha hjälp med att hitta utflykter och hotell till ett rimligt pris, medan andra har önskemål om speciella upplevelser som kanske kostar lite mer. På vår hemsida visar vi ett brett urval av hotell, utflykter och kryssningar i alla prisklasser, berättar Martin Dahl Jespersen på Fijiresor.

Börja planera din drömresa

Läs även

Aranui 5 på väg genom Tiputa Pass på Rangiroa.
Är du äventyrslysten och vill uppleva en kryssning utöver det vanliga? I Franska Polynesien seglar ett kombinerat frakt- och kryssningsfartyg till de exotiska Marquesasöarna.
Aranui Cruises.
Vi har sammanställt några praktiska tips för att se till att du är så väl förberedd som möjligt innan du stiger ombord på Aranui.