Jorden runt

Foto: ©davidionut - stock.adobe.com

Jorden runt

”Att resa jorden runt”. Smaka lite på den meningen, den framkallar garanterat många associationer. Det är något mäktigt och äventyrligt att resa mot fjärran resmål.

Att resa jorden runt var en stor expedition före flygens tidsålder. Idag är det mycket enklare, men fortfarande en omfattande resa som väcker äventyrslusten hos många av oss. Kanske har det något med de stora avstånden att göra, människorna man möter, tidszonerna man passerar eller kulturerna man får inblick i. För många är det den ultimata resedrömmen, och en av de saker man vill göra en gång i livet.

Öarna i Stilla havet ligger på andra sidan av jordklotet, och det tar nästan lika lång tid att flyg dit oavsett om man väljer att resa österut eller västerut. Fortsätter man i samma riktning, är en biljett jorden runt ett bra alternativ. För det mesta kostar det inte så mycket mer, men man får möjligheten att uppleva flera länder och kulturer på resan.

Aranui Cruises.
Polynesisk uppvisning på en av Marquesasöarna i Franska Polynesien.

Den bästa nyheten?

En resa kan vara tre veckor, eller tre år. Du kan använda lite pengar, eller mycket pengar. Man kan vara ung eller gammal. Resan kan genomföras på egen hand, eller i en grupp med reseledare. En resa jorden runt är inte så ouppnåelig som många kanske tror.

Kombinationsmöjligheterna är många och priserna varierar med vilken rutt man väljer och hur många stopp man vill ha. Våra resekonsulenter har tagit fram otaliga jordenruntresor, och skräddarsyr resan efter dina önskemål. Vi ger dig goda råd och tips på hur du kan genomföra din dröm inom din budget.

Exempel på jorden runt kombinationer

Vi har satt ihop några olika kombinationer med speciellt bra priser. Om ingen av dessa matchar dina önskningar, så finns det många flera möjlighet än dessa. Kontakta våra resespecialister för att få veta vad som är möjligt.

  • Stockholm – Lima – Santiago de Chile – Sydney // Melbourne – Auckland // Queenstown – Sydney – Bali – Singapore – Stockholm
  • Stockholm – Rio de Janeiro – Santiago de Chile – Auckland // Christchurch – Melbourne // Sydney – Bali – Singapore – Stockholm
  • Stockholm – San Francisco // Los Angeles – Hawaii – Sydney – Fiji – Stockholm
  • Stockholm – Los Angeles – Hawaii – Sydney – Johannesburg // Cape Town – Stockholm
  • Stockholm – Nassau // Miami – Los Angeles – Sydney – Bangkok – Singapore – Stockholm
  • Stockholm – Mexico City – Los Angeles – Brisbane – Auckland // Queenstown – Sydney – Bali – Singapore – Stockholm
  • Stockholm – Los Angeles – Hawaii – Sydney – Fiji – Auckland – Melbourne – Hong Kong – Singapore – Stockholm
  • Stockholm – Cape Town // Johannesburg – Sydney // Brisbane – Los Angeles // Las Vegas – Chicago – Stockholm

// betyder resa på egen hand.

Reseförslag jorden runt och kombinationsresor

Kombinationsresa

17 dagar

Från 87 900 kr

Kombinationsresa

21 dagar

Från 217 900 kr

Jorden runt

25 dagar

Från 87 000 kr

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-551 085 50

Mån – Fre 08.30 – 16.30

Inspiration

Angor Wat.

Vi har samlat de vanligaste upplevelserna som de flesta vill vara med om på en resa runt jorden. Vi har fördelat dem i 10 olika kategorier.