08-551 085 50 [email protected]
SÖK
Generic filters
Exact matches only

Centralamerikas handplockade hamnar

Få en offert

Centralamerikas handplockade hamnar

Kryssning:

Centralamerikas handplockade hamnar

Program ∣ Skeppet ∣ Resfakta ∣ Bokning

}

10 dagar (endast kryssning: 7 nätter/8 dagar)

Avresa/ankomst: Colón, Panama/Puerto Caldera, Costa Rica

Avresa på utvalda datum. Kontakta oss för mer information.

Från 50 350 kr per person när två reser tillsammans (inkl. flyg Stockholm t/r m.m.)

Program

På den här kryssningen lever du ut bucket list-drömmen. Från den konstruerade och fascinerande Panamakanalen till exotiska Costa Rica, via regnskogens vattenfall, vilda mangroveskogar och tropiskt ö-liv. Följ med till smultronställena du annars hade behövt ägna månader åt att få uppleva.

Om du någonsin har drömt om att ta genvägen från Stilla havet till det Karibiska havet, är det här en kryssning för dig. Du startar i Colón, snirklar dig genom Panamakanalen och hamnar i Costa Rica som är känt för sin enastående natur och rika djurliv. Aporna, sengångarna och tukanerna har koll på dig långt innan du får syn på dem. En vandring genom nationalparken Manuel Antonio på spaning efter vackra stränder och spännande djur är något du aldrig kommer glömma, och i Quepos svävar du över djungelns trädtoppar med zipline. Du fortsätter att krydda resan med att ta dig djupt in i Golfo Dulce, en av världens mest livliga regnskogar. Nyp dig i armen! Den här kryssningen gör drömmen till verklighet.

Dag 1 - Colón, Panama
Utforska Panamakanalens inre strukturer, som är en av världens viktigaste kanaler. Missa inte heller att göra ett besök hos Emberaindianerna som bor på traditionellt sätt i djungeln, eller ta en svävande tur med linbana över regnskogens trädtoppar.
Dag 2 - Panamakanalen
Drygt 7 mil skiljer det lugna Stilla havet från det glittrande Karibiska havet. Panamakanalen är genvägen som tar dig från ett världshav till ett annat, via tre slussar som höjer och sänker fartyget totalt 25 meter. Din resa genom kanalen sker på dagtid, så att du kan njuta av utsikten under resan. Du kommer även att få lyssna till guider ombord, så att du får ut så mycket som möjligt av den här drömupplevelsen.
Dag 2-3 - Balboa/Fuerte Amador, Panama
Balboa/Fuerte Amador grundades 1519 och är en av ingångarna till Panamakanalen från Stilla havet. 2012 rankades Balboa som Latinamerikas största containerhamn. Balboa ligger i närheten av Panama City, och höjdpunkterna här är byggnader från kolonialtiden och minnesmärket över ingenjören Goethal som hedrar hans insats i konstruerandet av Panamakanalen. Missa inte heller marknaden där du kan hitta lokalt hantverk med ursprung i Panamas solida kulturtraditioner.
Dag 4 - Till havs
Njut av utsikten längs Panamas västkust på väg till ö-paradiset Isla Parida.
Dag 5 - Isla Parida, Panama
Isla Parida ligger i ett naturreservat som består av 50 öar och är en del av Chiriqui Marine National Park. Vackra Isla Parida har spektakulära kritvita stränder, varav en av dem är nästan 400 meter lång. Det kristallklara vattnet har en temperatur på 27 grader året runt och är fyllt med tropiskt liv under ytan. Ön är frodig och träd som teak, mahogny och eukalyptus växer vilt, precis som kokosnötspalmer och banan- och mangoträd.

Njut av en av kryssningens absoluta höjdpunkter; Wind Stars egna beach party där vi grillar och beundrar utsikten över det majestätiska Stilla havet.

Dag 6 - Puerto Jimenez (Golfo Dulce), Costa Rica
Föreställ dig ett tätt bladverk från juratiden som växer längs med branta sluttningar ned mot havet. Apornas tjatter ekar i öronen medan du beundrar de vilda orkidéerna som klamrar sig fast i djungelns trädstammar. Välkommen till Golfo Dulce, som kan stoltsera med att ha Costa Ricas mest varierade biologiska mångfald. Här är både djungeln och havet fullt med vilt djurliv! Utforska kanalerna med kajak på spaning efter fjärilar och navelsvin, samtidigt som Nordamerikas rikaste fågelliv svävar över ditt huvud.
Dag 7 - Quepos, Costa Rica
Quepos var tidigare känt som huvudsäte för lokal bananexport, men är idag din bas för ett spännande regnskogsäventyr. Vandra på stigar som snirklar sig upp till imponerande vattenfall eller ta en ridtur till en naturlig djungelpool. Du kan också ta en tur på flotte genom mangroveskogen och besöka aporna, krokodilerna och hägrarna som bor där. Om du vill ha en enklare aktivitet lockar nationalparken Manuel Antonio med vackra stränder, lätta promenader och ett fantastiskt djurliv.
Dag 8 - Puerto Caldera, Costa Rica
Unna dig att dyka djupt in i Costa Ricas otroliga biologiska mångfald genom att följa med på en utflykt i inlandet. Vi ger oss ut på en expedition till Monteverde Cloud Forest, där 300 år gamla träd och orkidéer bildar en spektakulär kuliss för färgglada quetzaler, tapirer, apor, sengångare och resten av regnskogens invånare. Annars kan du styra kosan mot Tortuguero nationalpark, en av Costa Ricas med avskilda platser. Tortuguero är känt som de utrotningshotade gröna sköldpaddornas förstaval när de ska lägga ägg.
Reiserute Mellom-Amerikas håndplukkede havner.

Klicka på kartan för att se en större version.

Panamakanalen.

Genom slussarna i Panamakanalen.

Skeppet

Wind Star är en elegant 4-mastad seglingsyacht med plats för 148 gäster och en besättning på 101 personer. Med sina fyra däck och smarta planlösning är båten så pass intim att man får en känsla av att vara på en privat yacht.

Det finns två typer av hytter ombord; stateroom och owners’s suite, som både har fönster med havsutsikt. Alla hytter håller en mycket hög standard med faciliteter som bland annat dubbelsäng (queen size), platt-tv med dvd-spelare, Bose SoundDock-högtalare, fullt utrustad minibar, badrumsprodukter från L’Occitane, färska blommor, färsk frukt, badrock och tofflor. Owner’s-sviterna har dessutom en sittgrupp och matplats.

Faciliteterna ombord inkluderar bland annat: lounge, pool och bubbelpool, soldäck, spa, bibliotek, casino och två restauranger.

Kryssningen har ett generöst utbud med utflykter på varje plats ni lägger till (mot en extra kostnad). Kontakta oss för program.

Wind Star utenfor Quepos.

Wind Star utanför Quepos.

Priset på kryssningen inkluderar

 • Alla måltider dygnet runt, inklusive 24 timmars room service
 • All alkoholfri dryck
 • Välkomstcocktail
 • All underhållning ombord
 • Obegränsad användning av gymmet
 • Obegränsad användning av all vattensportrelaterad utrustning
 • Informativa seminarier/lektioner om platserna som besöks under kryssningen
 • Färska blommor och frukt i hytten

Priset inkluderar inte

 • Utflykter
 • WiFi
 • Dricks (tillkommer med USD 12 per person och dag)
 • Alkoholhaltig dryck
 • SPA-behandlingar
 • Vissa fitnessklasser

Resfakta

Avreseort

Stockholm


Höjdpunkter

Colón – Panamakanalen – Balboa/Fuerte Amador – Isla Parida – Golfo Dulce – Quepos – Puerto Caldera.


Pris

Från 50 350 kr per person när två reser tillsammans


Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm–Panama City // San José–Stockholm i ekonomiklass
 • 7 dagars Windstar Cruise
 • 1 natt på Costa Rica Marriott Hotel inkl. frukost
 • 1 natt på Bristol Panama Hotel inkl. frukost
 • Transfer t/r flygplats–hotell


Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer


Övrig information

Resan kan utvidgas och förlängas.


Turkod

59463

Få en prisoffert på ”Centralamerikas handplockade hamnar”

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Reiseforslag - generell
reCAPTCHA
Genom att skicka in detta formulär godkänner du Fijiresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-551 085 50

Mån-Fre 08.30 - 16.30