Drömkryssningen Dreams of Tahiti

.

Kryssning

Drömkryssningen Dreams of Tahiti

Det här är en segling du kommer att berätta om i resten av ditt liv. Ombord på det eleganta segelfartyget Wind Spirit kommer du snart att upptäcka att det här är det perfekta sättet att utforska Tahitis paradisöar på.

Fakta – Drömkryssningen Dreams of Tahiti

Reiserute - Windstar Cruises.
Resruta – Windstar Cruises.

11 dagar (endast kryssning: 8 dagar)

Avresa på utvalda datum hela året.

Resa på egen hand

Från 89 500 kr per person

Passadvinden fyller seglen och ni besöker den ena legendariska ön efter den andra. Skeppet ankrar upp över natten vid de flesta öarna så att ni får gott om tid att snorkla i de kristallklara lagunerna, utforska frodiga regnskogar och uppleva den fascinerande polynesiska kulturen.

Lär känna Windstar Cruises.

Seglingsplan

Dag 1 – Papeete

Tahiti är huvudön i Franska Polynesien och här finns huvudstaden Papeete. Detta är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs med hela den vackra hamnen och upp på bergssidorna både norr- och västerut.

Incheckningen på Wind Spirit sker kl. 13 och därefter serveras en lunch. Ni kan tillbringa dagen med att finna er tillrätta på skeppet eller så går ni på upptäcktsfärd i Papeete.

Papeete har en trevlig marknad där man kan handla frukt och grönsaker, samt andra varor som danskostymer, vävda hattar, väskor och vackra halssmycken av snäckor. Tahiti är ett eldorado för alla former av aktiviteter på land och i vattnet. Golf, tennis, dykning, snorkling, sportfiske och båtturer är några av de många aktiviteter ni kan vara med på.

Ni återvänder till skeppet i tid för middagen. Efter middagen sätter ni segel mot den första destinationen: Moorea.

Dag 2 – Moorea

Ni vaknar upp på vackra Moorea, en magisk och grön söderhavsö. Många menar att detta är den vackraste platsen på jorden. Moorea är verkligen en fantastisk ö, med höga berg, frodiga ananasodlingar, vackra stränder och små byar.

Möjligheterna är många denna dag. Förbättra dina fotokunskaper genom att följa med på en ö-rundtur med en professionell fotograf. Få flygresan ur kroppen på en 6 km lång promenad längs med ”Three Coconut Trail”. Se delfiner i sitt naturliga element. Eller så kan du simma, snorkla eller paddla kajak från Wind Spirit som ankrat upp i det kristallklara vattnet.

Dag 3 – Tahaa

Luften på Tahaa har en fyllig doft av vanilj, och ön kallas inte helt överraskande för ”Vaniljön”. Det här är även ett paradis för snorkling och dykning.

En av höjdpunkterna är snorkling vid de spektakulära korallformationerna, där havsströmmarna tar er med längs den grunda lagunen. Området har en fantastisk variation av tropiska fiskar och koraller. Få platser i Polynesien har så unika koraller som det finns här.

Ni fortsätter med Wind Spirit till Raiatea på eftermiddagen.

Dag 4 – Raiatea

Denna magiska ö kommer att trollbinda dig, precis som den gjort med besökare i över tusen år. Raiatea betyder i översättning till engelska ”faraway heaven” och ”sky with soft light”, och kallades från början Havai’i, uppkallad efter de gamla polynesiernas hemland. Det här är den heligaste ön i södra Stilla havet.

Raiatea är den näst största ön i Tahiti, och var för över 1 000 år sedan centrum för religion och kultur. De grönklädda bergen inkluderar Mount Temehani, som är ett slags polynesiskt Mount Olympus. På denna ö finns en livsrytm helt olik allt annat i världen.

Snorklingen på Raiatea är fantastisk, och ni har god tid att urforska korallrevet eller helt enkelt koppla av på däcket och njuta av solen och de fantastiska omgivningarna.

Dag 5 och 6 – Bora Bora

För många är Bora Bora själva drömmen om söderhavsparadiset. Bora Bora tillhör ö-gruppen Sällskapsöarna och har en natur som tar andan ur dig. Inte konstigt att många kallar ön ”Polynesiens pärla! Det här är Stilla havet som du drömt om att det ska vara, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten i vackra laguner. Håll kameran redo!

Under dagarna här finns många möjligheter att utforska ön och den turkosblå lagunen. Följ med på en guidad rundtur på ön i en 4WD, eller delta i aktiviteter som snorkling, dykning, se livet under vattnet från en båt med glasbotten eller ta in omgivningarna i fågelperspektiv från en helikopter. Eller så kan du bara koppla av på de kritvita stränderna.

Bora Bora omges av en rad små öar som kallas ”motu” – små, orörda och bortglömda paradis med en avkopplande atmosfär. Ni tillbringar en av kvällarna på en sådan ö tillsammans med de andra gästerna på Wind Spirit. Arrangemanget kallas Bora Bora Celebration Festival och är inkluderat i priset. Ni serveras en festmåltid på stranden med en efterföljande polynesisk eldshow när solen har gått ned.

Dag 7 – Huahine

Huahine har smeknamnet ”Garden of Eden”, och är en av Franska Polynesiens bäst bevarade hemligheter. Här finns frodig skog, tropiskt landskap och små byar som endast i liten grad låtit sig påverkas av den moderna världen. Huahine består av två öar som omges av en djup kristallklar lagun, med gömda bukter och kritvita stränder.

Av valfria aktiviteter på Huahine kan vi nämna äventyrliga rundturer som visar öarnas höjdpunkter, kulturella promenader och guidade snorkelturer.

Dag 8 – Papeete

Ankomst till Papeete ca. kl 10. Flyg hem samma dag eller förläng vistelsen med en extra vecka på Bora Bora, Moorea eller en av de andra öarna. Kontakta oss för vägledning och reserådgivning.

Tycker du att 8 dagar är för lite? Wind Spirit har även en 11-dagarskryssning till Tahiti & Tuamotu Islands.

Skeppet

Wind Spirit är ett segelfartyg med 4 master och med plats för 148 gäster och en besättning på 90 personer. Med sina 4 däck och smarta planlösning är skeppet så intimt att man får känslan av att vara på en privat yacht.

Det finns två typer av hytter ombord, stateroom och owner’s suite, och båda har fönster med havsutsikt. Alla hytter har en mycket hög standard med faciliteter som bl.a. en dubbelsäng i queen size, plattskärm med DVD-spelare, Bose Sound Dock-högtalare, fullt utrustad minibar, badrumsprodukter från L’Occitane, färska blommor, färsk frukt, badrock och tofflor. Owner’s suiterna har även en sittgrupp och matbord.

Faciliteterna ombord inkluderar bl.a. lounge, pool och bubbelbad, soldäck, spa, bibliotek, kasino och två restauranger.

Windstar Cruises.
Poolbaren på Wind Spirit.
Windstar Cruises.
Koppla av i solen på båtens övre däck.

Det erbjuds ett stort utbud av utflykter på varje plats där man ankrar upp (mot tillägg). Kontakta oss för program.

Priset på kryssningen inkluderar

 • Alla måltider dygnet runt, inklusive 24 timmars room service
 • All alkoholfri dryck
 • Välkomstcocktail
 • All underhållning ombord
 • Obegränsad användning av gymmet
 • Obegränsad användning av all vattensportrelaterad utrustning
 • Informativa seminarier/lektioner om platserna som besöks under kryssningen
 • Bora Bora Celebration Festival – festmiddag på en obebodd ö
 • Färska blommor och frukt i hytten

Priset inkluderar inte

 • Utflykter
 • WiFi
 • Dricks (tillkommer med USD 12 per person och dag)
 • Alkoholhaltig dryck
 • SPA-behandlingar
 • Vissa fitnessklasser

Bildgalleri

Resfakta och pris

Alternativ 1

Från 89 500 kr

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Alternativ 2

Kontakta oss för pris.

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Alternativ 3

Kontakta oss för pris.

First Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Avreseort

Stockholm

Höjdpunkter

 • Bora Bora
 • Moorea
 • Huahine
 • Raiatea
 • Tahaa

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Stockholm–Tahiti i ekonomiklass
 • 8 dagars Windstar Cruise
 • 2 nätter på Tahiti inkl. frukost
 • 3 nätter i Los Angeles inkl. frukost
 • Transfer t/r flygplats–hotell

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas och förlängas.

Turkod

54020

Obs! Reseförslaget kan justeras

Få en prisoffert

Sänd oss dina önskemål. En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Reiseforslag - generell

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Fijiresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-551 085 50

Mån – Fre 08.30 – 16.30

Fler kryssningar