Marquesasöarna med kryssnings- och fraktskeppet Aranui

.

Hem > Kryssning > Marquesasöarna med kryssnings- och fraktskeppet Aranui

Aranui Cruises

Marquesasöarna med kryssnings- och fraktskeppet Aranui

Resruta - Aranui 2024

Tryck på kartan för att förstora.

Skepp

Aranui 5

Avreseort

Papeete

Ankomstplats

Papeete

Antal dagar

12 dagar / 11 nätter (endast kryssningen)

Datum

Avresedatum från Papeete under 2024: 20 januari, 3 februari, 2 mars, 16 mars, 13 april, 4 maj, 18 maj, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 17 augusti, 31 augusti, 14 september, 5 oktober, 19 oktober, 16 november, 30 november, 16 december.

Avresedatum från Papeete under 2025: 22 februari, 8 mars, 22 mars, 19 april, 3 maj, 17 maj, 31 maj, 14 juni, 28 juni, 12 juli, 26 juli, 9 augusti, 23 augusti, 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 15 november, 29 november, 15 december (Marquesas Arts Festival).

Pris

Från 91 900 kr per person när två reser tillsammans (inkluderar flyg t/r Stockholm samt övernattning före- och efter kryssningen).

Följ med på ett spännande äventyr i Franska Polynesien runt Tahiti och Marquesasöarna!

På 12 dagar tar frakt- och kryssningsfartyget Aranui 5 med dig till en rad exotiska och unika destinationer i Stilla havet – bland annat Fata Hiva (känd från Thor Heyerdahls upptäcksfärder) och Rangiroa, en av världens största atoller. Kryssningen inkluderar även ett stopp på paradisön Bora Bora.

Seglingsplan

Gör dig redo för äventyr! Gå ombord på kryssnings- och lastfartyget Aranui 5 på morgonen. Få ett varmt välkomnande från de som jobbar ombord, innan fartyget lämnar Papeete cirka kl 12 och sätter kurs mot Tuamotuöarna.

Aranui Cruises.
Matsalen ombord på Aranui 5.

Aranui anländer till Fakarava-atollen tidigt på morgonen. Stå på översta däck och upplev seglingen in i lagunen. Fakarava är klassad som ett UNESCO biosfärreservat med sällsynta arter och är den näst största atollen i Franska Polynesien. Aranui ankrar utanför Rotoava och passagerarna tas iland i mindre båtar. Totalt har du cirka 3–4 timmar i land, där du kan gå genom en liten by, besöka en kyrka byggd av koraller, se en demonstration av kokosnötens många användningsområden, koppla av på en strand och snorkla i den kristallklara lagunen. Möjlighet till dykning finns för certifierade dykare (extra kostnad, anmälan i receptionen). Det finns också möjlighet att hyra en cykel i Rotoava.

Alla passagerare är tillbaka på Aranui till lunch och därefter fortsätter fartyget vidare till Marquesasöarna.

I dag tillbringas hela dagen till havs, på väg mot Marquesasöarna. Koppla av i en av solstolarna på däck och ta ett dopp i fartygets lilla pool. Under dagen väntar lektioner om Marqueasöarna och information om programmet för kommande dag. På eftermiddagen ställs klockan fram en halvtimme till Marquesas tid.

Det arrangeras olika aktiviteter och underhållning dagligen under kryssningen, såsom ukulelekurs, tahitisk danskurs, karaoke, musikunderhållning, föredrag om Marquesasöarna och modevisning. Varje kväll före middagen är det Happy Hour och underhållning i Veranda Bar.

Aranui Cruises.
Bassäng- och loungeområdet på fartyget.

Idag lägger Aranui till i Nuku Hiva, som är det första stoppet i Marquesas. Nuku Hiva är ön där författaren Herman Melville, då en 23-årig sjöman, hoppade av ett valfångstfartyg 1842. Fartyget lägger till tidigt på morgonen och medan Aranui lossar av varor till lokalsamhället, kan du promenera in till centrum av byn Taiohae, som är det administrativa centrumet för Marquesasöarna.

Därefter väntar en dagsutflykt till Nuku Hiva i 4WD (bilar med fyrhjulsdrift). Dagen inkluderar ett besök i en katedral, en arkeologisk plats med gigantiska banyanträd och hällristningar, samt en lokal lunch i Hatiheu. Naturen idag är fantastisk, med branta berg och djupa vikar. Efter rundturen kan du spendera lite extra tid i Taiohae, innan det är dags att återvända till fartyget.

Aranui Cruises.
Kulturell show i Marquesas.

Ua Pou är dagens stopp och fartyget ankrar strax utanför byn Hakahaus centrum.  Medan besättningen lastar av förnödenheter, cement, socker och lastar påsar med kopra (torkade kokosnötter) och frukt kan du utforska den pittoreska byn Hakahau. Vandra upp till en utsiktsplats ovanför Hakahau, titta på Ua Pous traditionella ”fågeldans”, testa badtemperaturen och ät en utsökt lunch på en lokal restaurang.  

Ua Huka är full av kontraster, med en blandning av gröna frodiga och helt torra områden. Ön är hem för många vildhästar, getter och grisar och kanske ser du några av dessa på en biltur på ön. Dagen börjar med att kaptenen på Aranui vänder fartyget 180 grader i den praktfulla ”Invisible Bay” i Vaipaee, med endast några meters avstånd till klipporna på båda sidor. Se till att vara på däck för att bevittna den imponerande manövern.

Idag väntar en dagsutflykt till Ua Huka där du får se öns imponerande natur och flora, besöka museer och hantverksbutiker. Lunch serveras på en lokal familjerestaurang. För den som fortfarande har energi kvar vi dagens slut kan gå de sista 3 kilometrarna tillbaka till kajen i lättillgänglig terräng. Se till att vara på däck när Aranui lämnar ”Invisible Bay” och njut av utsikten när Aranui seglar längs Ua Hukas kust.

Aranui Cruises.
Aranui 5.

Aranui lägger till i en liten bukt på Tahuata. Det enda sätter att komma till ön är sjövägen, då det inte finns någon flygplats på Tahuata. Från fartyget transporteras du iland i mindre båtar, så att du kan utforska den lilla byn Vaitahu. Luften är fylld med doften av tahitisk tiare, frangipani och historia. 1595 landande spanska upptäcktsresande i byn Vaitahu och öppnande eld mot en skara nyfikna öbor och dödade 200 människor. Tahuata är också platsen för den första franska kolonin i Marquesas 1842. Den stora kyrkan mitt i byn byggdes av Vatikanen och dekorerades med vackra skulpturer och glasmålningar som föreställer Jungfru Maria. Efter ett par timmar transporteras du tillbaka till Aranui och färden fortsätter till Hiva Oa.

Aranui ankommer Hiva Oa vid lunchtid. Du kommer att ha gott om tid att utforska Atuona, den näst största byn i Marquesas. Det var här som Paul Gauguin bodde och skapade några av sina verk. Du kan också besöka kolonialbutiken där han köpte sitt bröd, samt ett museum tillägnat hans liv. Gå uppför sluttningarna till kyrkogården, där du kan se Paul Gauguins grav och även den belgiske musikern Jacques Brels grav, som dog 1978. Sedan väntar en liten utflykt till den största arkeologiska platsen i Marquesas ”Tohua Taa’oa”.

Aranui Cruises.
Paul Gauguins gravplats på Hiva Oa.

Fatu Hiva är den frodigaste och mest avlägsna av Marquesasöarna. I byn Omoa kommer kvinnorna att visa hur man gör tapa genom att krossa barken på mullbärs-, banyan- eller brödfruktsträd. Efteråt kan de som vill gå en 15 kilometers vandring från Omoa, upp till 650 meters höjd, och därefter ner igen till Hanavave. Turen bjuder på en fantastisk utsikt över det vilda och vackra landskapet. En picknicklunch serveras på högsta punkten ca. halvvägs på turen. De som inte önskar att gå denna tur, seglar vidare med Aranui från Omoa till Hanavave, som anses vara en av världens vackraste vikar. Besök byn för en demonstration av tillverkningen av kokosnötolja, ”pani” och den dofthandduken ”aeu pipi” När Aranui lämnar Hanavave kan du delta i en avskedsceremoni på bakre däck, som markerar slutet på din vistelse på Marquesasöarna.

Aranui Cruises.
Naturen på Marquesasöarna är spektakulär.

Idag kan du ta livet med ro och njuta av dagen när Aranui seglar mot Tuamotoöarna. Det är en fin dag för att reflektera över upplevelserna på Marquesasöarna, och några lektioner om Marquesas kommer också att anordnas under dagen. Innan du går och lägger dig, kom ihåg att ställa tillbaka klockan 30 minuter till Tahitisk tid.

Rangiroa är den största atollen i Franska Polynesien och den näst största i hela världen. Stå redo på däck för att se Aranui segla genom Tipua Pass och in i lagunen. Idag kan du njuta av förmiddagen på Rangiroas vita sandstränder och bada i den turkosblå lagunen. Det är också möjligt att anmäla sig till utflykter, inklusive en båttur med glasbotten eller dykning (kostar extra, anmäl dig i receptionen). Vid lunchtid lämnar Aranui Rangiroa och seglar mot magiska Bora Bora.

Rangiroa.
Atollen Rangiroa.
Foto: Maridav – stock.adobe.com

Gå upp tidigt för att se när fartyget seglar in i den världsberömda lagunen på Bora Bora. Från däck kan du också se det majestätiska berget Otemanu, som tornar upp sig över ön. Idag kan du njuta av en hel dag i detta perfekta paradis. Ta en tur till Vaitape, som är Bora Boras huvudcentrum, eller njut av dagen på en privat motu (ö) i lagunen. Här serveras även lunch. Du kan också välja mellan en rad valfria utflykter mot extra kostnad; dykning, lagunturer med båt och motoriserad kanot, ö-rundtur med fyrhjulsdrift samt simning med hajar och rockor.

Efter en hel dag på Bora Bora börjar Aranui den sista etappen tillbaka till Papeete vid solnedgången.

Bora Bora.
Den turkosblå lagunen på Bora Bora.
Foto: Aleksei – stock.adobe.com

Aranui anländer till Papeete cirka kl 7. Efter frukost om bord är det dags att ta farväl av fartyget, medpassagerarna och besättningen.

Skeppet

Aranui 5 är ett specialbyggt kryssnings- och fraktfartyg som tar med passagerare och frakt till Marquesasöarna i Franska Polynesien, och till andra avlägsna öar i Stilla havet.

Aranui har transporterat passagerare och frakt i 40 år, och det nuvarande fartyget, Aranui 5 sjösattes 2015. Fartyget förser små samhällen och ögrupper med alla förnödenheter och varor, och du kommer att se att arbetet med frakt är i full gång varje gång fartyget lägger till vid en ny ö. Passagerarna använder dagarna till att utforska öarna där fartyget ankrar. Som gäst ombord får man möta den polynesiska kulturen genom gästvänliga invånare och en serviceinriktad besättning.

Passargerardelen av fartyget är fördelat på 8 däck, och det finns plats för 230 passagerare fördelat på 103 hytter. Hytterna finns i olika kategorier, från premiumhytter med balkong, till standardhytter med fönster. Fartyget har även sovsalar för 4- och 8 bäddar.

Fartyget har en informell restaurang där alla måltider ombord serveras, en lounge, två konferensrum, tre barer (inklusive Sky Bar med panoramautsikt), en liten utomhuspool, butik, spa, träningsrum och den första tatueringsstudion till havs. Interiören ombord är i polynesisk stil.

Alla måltider (samt vin till maten) och många utflykter är inkluderat i priset.

Här kan du se några av de upplevelser som väntar på en kryssning med Aranui 5.

Lär mer om kryssningen (katalog från 2023)

Bildgalleri

Resfakta och pris

Alternativ 1

Från 91 900 kr

Standardhytt

Pris per person när två reser tillsammans

Alternativ 2

Från 107 900 kr

Superior Deluxe-hytt med balkong

Pris per person när två reser tillsammans

Alternativ 3

Från 113 500 kr

Premium Suite med balkong

Pris per person när två reser tillsammans

Avreseort

Stockholm

Höjdpunkter

 • Marquesasöarna
 • Tuamotuöarna
 • Bora Bora
 • Tahiti

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm–Tahiti tur/retur i ekonomiklass
 • 2 nätter på hotell i Papeete (1 natt före och 1 natt efter kryssningen)
 • 12-dagarskryssning med Aranui 5
 • Alla transfers på Tahiti.

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas och förlängas.

Aranui har även kryssningar till Australöarna, Cooköarna och Pitcairnöarna. Kontakta oss för mer information om datum och tillgänglighet.

Turkod

51723

Obs! Reseförslaget kan justeras

Få en prisoffert

Sänd oss dina önskemål. En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Reiseforslag - generell

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Fijiresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-551 085 50

Mån – Fre 08.30 – 16.30

Fler kryssningar