Kryssning till Cooköarna och Sällskapsöarna

Foto: Cook Islands Tourism

Kryssning

Kryssning till Cooköarna och Sällskapsöarna

Denna 11-nätterskryssning visar dig Stilla havets vackra landskap och mångfald. Från Aitutakis lågt liggande öar till de spetsiga topparna och djupa dalarna på frodiga Rarotonga.

Fakta – Kryssning till Cooköarna och Sällskapsöarna

Resruta - Cook Islands & Society Islands.
Resruta – Cook Islands & Society Islands.

15 dagar (endast kryssning: 12 dagar)

Avresa på utvalda datum hela året

Resa på egen hand

Från 98 900 kr per person

Rarotonga kallades bara “paradis” av de första europeiska upptäcktsresande. Fortsätt till Sällskapsöarna där Stillahavspärlorna Bora Bora, Taha’a, Huahine och Moorea väntar.

Program

Dag 1 – Gå ombord på m/s Paul Gauguin i Papeete, Tahiti

Öarna i Franska Polynesien är en härlig samling av vulkaniska atoller som sträcker sig över det mäktiga Stilla havet. Resan startar på Tahiti, som är den största av de 118 öarna. Utforska de kulinariska frestelserna, nattlivet och shoppa lite i huvudstaden Papeete innan du går ombord på fartyget.

Dag 2 – Huahine, Sällskapsöarna

Huahine är känd som “The Garden Island”. Öns frodiga regnskog och dramatiska terräng omfamnar heliga platser och legendariska landmärken, som är bland de bäst bevarade arkeologiska områdena i Franska Polynesien. Du kan även tillbringa tid i den stora lagunen, där du kan utforska livet under vattnet eller njuta av en härlig picknick på stranden.

Dag 3 – Till havs

Tillbringa dagen med att njuta av den informella polynesiska atmosfären ombord på Paul Gauguin. Lyssna till ett föredrag med en av våra speciellt inbjudna gäster, för att därefter njuta av en utsökt franskinspirerad måltid på L’Etoile.

Dag 4 – Aitutaki, Cooköarna

Aitutaki är otvivelaktigt en av de vackraste öarna i Stilla havet, mycket tack vare den stora lagunen som skyddas av korallrevet som omger ön. Upplev Aitutakis skönhet med egna ögon på ett avkopplande strandbesök. Besök även byn Arutanga, där Cooköarnas äldsta kyrka finns. 

Dag 5 – Rarotonga, Cooköarna

Rarotonga är den mest kuperade av alla Cooköarna, och vi rekommenderar att man tillbringar tiden här med att utforska öns naturliga skönhet. Snorkla i Muri Lagoon, vandra i frodiga Takitumi Convervation Area eller utforska ön tillsammans med naturguiden Pa, som känner ön bättre än de flesta.

Dag 6 – Till havs

Det saknas inte möjlighet för avkoppling och underhållning ombord. Njut av utsökta måltider, ta en spabehandling och se solnedgången från en schäslong på däck.

Dag 7 och 8 – Bora Bora, Sällskapsöarna

För många är det en livslång dröm att besöka fantastiska Bora Bora. Med två hela dagar till förfogande finns tid att utforska vita sandstränder, frodiga bergstoppar, färgrika korallrev och romantiska laguner. Upplev öns naturliga skönhet på en snorkeltur, se solnedgången från en jetboat eller se ön från en helikopter. Du kan även tillbringa tid på vår privata strand som erbjuder volleyball, snorkling, kajak och standup paddleboard.

Dag 9 – Taha’a (Motu Mahana), Sällskapsöarna

Åk på en av våra valfria utflykter, eller tillbringa dagen på Motu Mahana, vår egen privata ö. Här kan du simma, snorkla och paddla kajak, eller bara koppla av på stranden med något kallt att dricka från vår flytande bar. Fartygets entertainer står för den musikaliska underhållningen och traditionellt polynesiskt hantverk demonstreras.

Dag 10 och 11 – Moorea, Sällskapsöarna

Färgrika Moorea är nästa stopp och här tillbringas två dagar. Moorea har allt från färska exotiska frukter och blommor, till en turkosblå lagun, spektakulära berg och palmbeklädda stränder. Handla lokala konsthantverk, åk på en expedition för att se delfiner eller provsmaka lokal ananas, som är den mest utsökta i hela Franska Polynesien!

Dag 12 – Papeete, Tahiti

Tahitis huvudstad Papeete hälsar dig välkommen tillbaka. Om du inte vill resa hem riktig än kan du tillbringa några extra dagar här med att utforska resorter, spa, restauranger, uteliv och shopping.

Läs mer om fartyget, faciliteterna, måltiderna och vad som är inkluderat.

Bildgalleri

Resfakta och pris

Alternativ 1

Från 98 900 kr

Port hole-hytt

Pris per person när två reser tillsammans

Alternativ 2

Från 128 900 kr

Balcony State Room

Pris per person när två reser tillsammans

Alternativ 3

Från 189 900 kr

Veranda Suite

Pris per person när två reser tillsammans

Avreseort

Stockholm

Höjdpunkter

 • Aitutaki – hemvist för en av världens mest spektakulära laguner.
 • Tillbringa en avkopplande dag på Motu Mahana – vår privata ö där vita sandstränder, vajande palmer, en flytande bar, drinkar som serveras i kokosnötter och en härlig grillad lunch väntar.
 • Havet runt Moorea har ett otroligt rikt marint liv. Simma med havssköldpaddor och färgrika fiskstim.
 • Tillbringa tid på vår egen privata strand på Bora Bora som har en fantastisk utsikt mot Mount Otemanu. Här är snorkling, kajak, standup paddleboard och volleyboll några av aktiviteterna.

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Stockholm–Papeete i ekonomiklass
 • 2 nätter på Intercontinental Tahiti Resort
 • 11-nätterskryssning till Cooköarna och Sällskapsöarna. Se vad kryssningen inkluderar här.
 • Alla transfers på Tahiti.

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas och förlängas.

Turkod

59602

Obs! Reseförslaget kan justeras

Få en prisoffert

Sänd oss dina önskemål. En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Reiseforslag - generell

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Fijiresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-551 085 50

Mån – Fre 08.30 – 16.30

Fler kryssningar

Tahiti, Cooköarna

11-18 dagar

Från 72 500 kr