Kryssning till Sällskapsöarna och Tuamotuöarna

Foto: Maridav - stock.adobe.com

Kryssning

Kryssning till Sällskapsöarna och Tuamotuöarna

Skönhet, både över och under vattnet, är ordet som bäst beskriver upplevelserna på denna 10 nätter långa kryssning.

Fakta – Kryssning till Sällskapsöarna och Tuamotuöarna

Society Islands and Tumotus - 10-night cruise
Resruta – Society Islands and Tumotus.

14 dagar (endast kryssning: 11 dagar)

Året runt

Resa på egen hand

Från 95 500 kr per person

Sällskapsöarna ger dig frodiga regnskogar, kristallklara laguner, och en varm bris som är perfekt när man tar livet med lugn och ro på en strand. Fortsätt till Tuamotuöarna, som är en samling lågtliggande atoller som är allra bäst kända för sitt färgrika ekosystem under vattnet.

Program

Dag 1 – Gå ombord på m/s Paul Gauguin i Papeete, Tahiti

Öarna i Franska Polynesien är en härligt samling av vulkaniska atoller som sträcker sig över det mäktiga Stilla havet. Resan startar på Tahiti, som är den största av de 118 öarna. Utforska de kulinariska frestelserna, nattlivet och shoppa lite i huvudstaden Papeete innan du går ombord på fartyget.

Dag 2 – Huahine, Sällskapsöarna

Huahine är känd som “The Garden Island”. Öns frodiga regnskog och dramatiska terräng omfamnar heliga platser och legendariska landmärken, som är bland de bäst bevarade arkeologiska områdena i Franska Polynesien. Du kan även tillbringa tid i den stora lagunen, där du kan utforska livet under vattnet eller njuta av en härlig picknick på stranden.

Dag 3 och 4 – Bora Bora, Sällskapsöarna

För många är det en livslång dröm att besöka fantastiska Bora Bora. Med två hela dagar till förfogande finns tid att utforska vita sandstränder, frodiga bergstoppar, färgrika korallrev och romantiska laguner. Upplev öns naturliga skönhet på en snorkeltur, se solnedgången från en jetboat eller se ön från en helikopter. Du kan även tillbringa tid på vår privata strand som erbjuder volleyball, snorkling, kajak och standup paddleboard.

Dag 5 – Rangiroa, Tuamotuöarna

Tuamotu ögruppen består av 79 korallatoller som är utspridda över många hundra kilometer, och Rangiroa är den största av dem. Upplev det enkla och fridfulla livet på öarna genom att delta i vardagsaktiviteter med Paumoto-folket.

Dag 6 – Fakarava, Tuamotuöarna

Innan den moderna navigationen uppfanns var regionen känd som “Dangerous Archipelago” pga sina farliga passager. Idag är det dessa passager som gör Fakarava till ett paradis för dykare. De som föredrar att stanna på land kan utforska charmerande byar, gamla tempel och en korallkyrka från 1800-talet.

Dag 7 – Till havs

Använd dagen till att njuta av den informella polynesiska atmosfären om bord på Paul Gauguin. Lyssna till ett föredrag med en av våra speciellt inviterade gäster, för att därefter njuta av en utsökt franskinspirerad måltid på L’Etoile.

Dag 8 – Taha’a (Motu Mahana), Sällskapsöarna

Åk på en av våra valfria utflykter, eller tillbringa dagen på Motu Mahana, vår egen privata ö. Här kan du simma, snorkla och paddla kajak, eller bara koppla av på stranden med något kallt att dricka från vår flytande bar. Fartygets entertainer står för den musikaliska underhållningen och traditionellt polynesiskt hantverk demonstreras.

Dag 9 och 10 – Moorea, Sällskapsöarna

Färgrika Moorea är nästa stopp och här tillbringas två dagar. Moorea har allt från färska exotiska frukter och blommor, till en turkosblå lagun, spektakulära berg och palmbeklädda stränder. Handla lokala konsthantverk, åk på en expedition för att se delfiner eller provsmaka lokal ananas, som är den mest utsökta i hela Franska Polynesien!

Dag 11 – Papeete, Tahiti

Tahitis huvudstad Papeete hälsar dig välkommen tillbaka. Om du inte vill resa hem riktig än kan du tillbringa några extra dagar här för att utforska resorter, spa, restauranger, uteliv och shopping.

Läs mer om fartyget, faciliteterna, måltiderna och vad som är inkluderat här.

Bildgalleri

Resfakta och pris

Alternativ 1

Från 95 500 kr

Port hole-hytt

Pris per person när två reser tillsammans

Alternativ 2

Från 123 500 kr

Balcony State Room

Pris per person när två reser tillsammans

Alternativ 3

Från 181 500 kr

Veranda Suite

Pris per person när två reser tillsammans

Avreseort

Stockholm

Höjdpunkter

 • 2 dagar på vackra Bora Bora. Du kan tillbringa tid på vår egen privata strand, snorkla i den turkosblå lagunen, och se Mount Otemanu från en helikopter.
 • Besök Fakarava, ett UNESCO-klassificerat naturreservat där erfarna dykare kan dyka med gråhaj, stora stim med färgrika fiskar och se orörda koraller.
 • Tillbringa en avkopplande dag på Motu Mahana – vår privata ö där vita sandstränder, vajande palmträd, en flytande bar, drinkar som serveras i kokosnötter och en härlig grillad lunch väntar.

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Stockholm–Papeete i ekonomiklass
 • 2 nätter på Intercontinental Tahiti Resort
 • 10-nätterskryssning till Sällskapsöarna och Tuamotuöarna. Se vad kryssningen inkluderar här.
 • Alla transfers på Tahiti.

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas och förlängas.

Turkod

59606

Obs! Reseförslaget kan justeras

Få en prisoffert

Sänd oss dina önskemål. En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Reiseforslag - generell

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Fijiresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-551 085 50

Mån – Fre 08.30 – 16.30

Fler kryssningar

Tahiti, Cooköarna

15 dagar

Från 98 900 kr

Franska Polynesien

11 dagar

Från 113 900 kr