Besök även: Australienresor · Private Travel Lab · Grupprundresor

Tahiti & Tuamotu Islands – hitta ditt söderhavsparadis

.

Kryssning

Tahiti & Tuamotu Islands – hitta ditt söderhavsparadis

Passadvindarna i Franska Polynesien har lockat till sig sjöfarare i århundraden, och det är nu samma havsbris som fyller Wind Spirits segel.

Fakta – Tahiti & Tuamotu Islands – hitta ditt söderhavsparadis

Resruta - Windstar Cruises.
Resruta – Windstar Cruises.

10 nätter / 11 dagar

Avresa på utvalda datum hela året.

Resa på egen hand

Från 113 900 kr per person

Kryssningen kombinerar Tahiti med Tahiti med Tuamotu-öarna. Orörda atoller och kristallklara laguner väntar i ett bortglömt paradis. Det här är kryssningen för dig som vill ha exklusiva reseupplevelser, personlig service och hög komfort.

Lär känna Windstar Cruises.

Seglingsplan

Dag 1 – Papeete

Tahiti är huvudön i Franska Polynesien och här finns huvudstaden Papeete. Detta är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs med hela den vackra hamnen och upp på bergssidorna både norr- och västerut.

Incheckningen på Wind Spirit sker kl. 13 och därefter serveras lunch. Ni kan tillbringa dagen med att finna er tillrätta på skeppet eller så går ni på upptäcktsfärd i Papeete.

Papeete har en trevlig marknad där man kan handla frukt och grönsaker, samt andra varor som danskostymer, vävda hattar, väskor och vackra halssmycken av snäckor. Tahiti är ett eldorado för alla former av aktiviteter på land och i vattnet. Både golf, tennis, dykning, snorkling, sportfiske och båtturer är några av de många aktiviteter ni kan vara med på.

Ni återvänder till skeppet i tid för avgång kl. 18.

Dag 2 – Till havs

Njut av seglingen mellan Papeete och Fakarava.

Dag 3 – Fakarava

Ni får en unik möjlighet att uppleva en av världens vackraste och mest sällsynta platser. Fakarava är en fantastisk plats med ett ekosystem som har så stor mångfald att det finns med på Unescos lista över biosfärreservat.

Det här är ett dykparadis med en hel värld av imponerande koraller, eleganta gråhajar och neonfärgade stim av tropiska fiskarter. ”Island of Dreams” är ett passande namn på ön, som är hem till sällsynta arter av häckande fåglar och ett otroligt marint liv som lever tillsammans i fredlig harmoni.

Dag 4 – Tiputa, Rangiroa

Några anser att detta är himlen. Den stora lagunen är omringad av vackra koraller fylld med vackra färgrika fiskar, rockor och delfiner. För dykare är detta en dröm, och det är också en fantastisk plats att snorkla på för den som inte dyker. Är du inte komfortabel i vatten kan du se livet under vattnet från en glasbottenbåt. Det finns inte många platser i världen som den här!

Dag 5 – Till havs

Njut av seglingen mellan Rangiroa och Tahaa.

Dag 6 – Tahaa

Luften på Tahaa har en fyllig doft av vanilj, och kallas inte helt överraskande för ”Vaniljön”. Detta är ett paradis för snorkling och dykning.

En av höjdpunkterna är snorkling vid de spektakulära korallformationerna, där havsströmmarna tar er med längs den grunda lagunen. Området har en fantastisk variation av tropiska fiskar och koraller. Få platser i Polynesien har så unika koraller som det finns här.

Dag 7 – Huahine

Huahine har smeknamnet ”Garden of Eden”, och är en av Franska Polynesiens bäst bevarade hemligheter. Här finns frodig skog, tropiskt landskap och små byar som endast i liten grad låtit sig påverkas av den moderna världen. Huahine består av två öar som omges av en djup kristallklar lagun, med gömda bukter och kritvita stränder.

Av valfria aktiviteter på Huahine kan vi nämna äventyrliga rundturer som visar öarnas höjdpunkter, kulturella promenader och guidade snorkelturer.

Dag 8 och 9 – Bora Bora

För många är Bora Bora själva drömmen om söderhavsparadiset. Bora Bora tillhör ö-gruppen Sällskapsöarna, och har en natur som tar andan ur dig. Inte konstigt att många kallar ön ”Polynesiens pärla”. Det här är Stilla havet som du drömt om att det ska vara, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten i vackra laguner. Håll kameran redo!

Under dagarna här finns många möjligheter att utforska ön och den turkosblå lagunen. Följ med på en guidad rundtur på ön i en 4WD, eller delta i aktiviteter som snorkling, dykning, se livet under vattnet från en båt med glasbotten, eller ta in omgivningarna i fågelperspektiv från en helikopter. Eller så kan du bara koppla av på de kritvita stränderna.

Bora Bora omges av en rad små öar som kallas ”motu” – små, orörda och bortglömda paradis med en avkopplande atmosfär. Ni tillbringar en av kvällarna på en sådan ö tillsammans med de andra gästerna på Wind Spirit. Arrangemanget kallas Bora Bora Celebration Festival och är inkluderat i priset. Ni serveras en festmåltid på stranden med en efterföljande polynesisk eldshow efter att solen har gått ned.

Ni seglar vidare från Bora Bora på eftermiddagen på dag 9.

Dag 10 – Moorea

Ni vaknar upp på vackra Moorea, en magisk och grön söderhavsö. Många menar att detta är den vackraste platsen på jorden. Moorea är verkligen en fantastisk ö, med höga berg, frodiga ananasodlingar, vackra stränder och små byar.

Möjligheterna är många denna dag. Förbättra dina fotokunskaper genom att följa med på en ö-rundtur med en professionell fotograf. Gå en 6 km lång promenad längs med ”Three Coconut Trail”, se delfiner i sitt naturliga element, eller simma, snorkla eller paddla kajak från Wind Spirit som ankrat upp i det kristallklara vattnet.

Dag 11 – Papeete

Ankomst till Papeete ca. kl 10. Flyg hem samma dag eller förläng vistelsen med en extra vecka på Bora Bora, Moorea eller en av de andra öarna. Kontakta oss för vägledning och reserådgivning.

Tycker du att 11 dagar är för mycket? Wind Spirit har även en 8-dagarskryssning till Tahiti & Sällskapsöarna.

Skeppet

Wind Spirit är ett segelfartyg med 4 master och plats för 148 gäster och en besättning på 90 personer. Med sina 4 däck och smarta planlösning är skeppet så intimt att man får känslan av att vara på en privat yacht.

Det finns två typer av hytter ombord, stateroom och owner’s suite, och båda har fönster med havsutsikt. Alla hytter har en mycket hög standard med faciliteter som bl.a. en queen size dubbelsäng, plattskärm med DVD-spelare, Bose Sound Dock-högtalare, fullt utrustad minibar, badrumsprodukter från L’Occitane, färska blommor, färsk frukt, badrock och tofflor. Owner’s suiterna har även en sittgrupp och matbord.

Faciliteterna ombord inkluderar bl.a. lounge, pool och bubbelbad, soldäck, spa, bibliotek, kasino och två restauranger.

Windstar Cruises.
Poolbaren på Wind Spirit.
Windstar Cruises.
Koppla av i solen på båtens övre däck.

Det erbjuds ett stort utbud av utflykter på varje plats där man ankrar upp (mot tillägg). Kontakta oss för program.

Priset på kryssningen inkluderar:

 • Alla måltider dygnet runt, inklusive 24 timmars room service
 • All alkoholfri dryck
 • Välkomstcocktail
 • All underhållning ombord
 • Obegränsad användning av gymmet
 • Obegränsad användning av all vattensportrelaterad utrustning
 • Informativa seminarier/lektioner om platserna som besöks under kryssningen
 • Bora Bora Celebration Festival – festmiddag på en obebodd ö
 • Färska blommor och frukt i hytten

Priset inkluderar inte:

 • Utflykter
 • WiFi
 • Dricks (tillkommer med USD 12 per person och dag)
 • Alkoholhaltig dryck
 • SPA-behandlingar
 • Vissa fitnessklasser

Bildgalleri

Resfakta och pris

Alternativ 1

Från 113 900 kr

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Alternativ 2

Kontakta oss för pris.

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Alternativ 3

Kontakta oss för pris.

First Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Avreseort

Stockholm

Höjdpunkter

 • Bora Bora
 • Rangiroa
 • Tahaa
 • Huahine
 • Fakarava
 • Moorea

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Stockholm–Tahiti i ekonomiklass
 • 11 dagars Windstar Cruise
 • 2 nätter på Tahiti inkl. frukost
 • 3 nätter i Los Angeles inkl. frukost
 • Transfer t/r flygplats–hotell

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas och förlängas.

Turkod

54020/88659

Få en prisoffert

Sänd oss dina önskemål. En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Reiseforslag - generell

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Fijiresors personuppgiftspolicy.

Börja planera din drömresa

Fler kryssningar

Fiji

4-8 dagar

Kontakta oss för pris.

Tahiti

11 dagar

Från 72 500 kr