Nouméa

Foto: O. Strewe / NCT

Resmål i Nya Kaledonien

Nouméa

Nouméa är huvudstad i Nya Kaledonien och ligger vackert placerad på den sydvästra kusten. Staden grundades av fransmännen 1854 och fick namnet Port-de-France, som sedan 1866 ändrades till Nouméa.

Lär känna Nouméa.

Nouméa har många sevärdheter och mycket att erbjuda där den sträcker sig från Anse Vata-bukten i söder till Koutiou och Yahoue i norr. Till Anse Vata kommer både turister och bofasta för att njuta av stranden. Här finns även många hotell, restauranger och nattklubbar.

Anse Vata, Noumea, Ny-Caledonia.
Anse Vata-stranden i Nouméa.
Foto: O. Strewe / NCT

Den lokala marknaden, som är belägen vid Baie de la Moselle, har en levande och färgrik atmosfär redan från tidig morgon. Här kan man köpa färsk fisk, grönsaker och tropiska frukter vid sidan av ett stort urval av frodiga och vackra blommor. Men för att få uppleva detta får du gå upp tidigt, då marknaden öppnar kl. 05.00 och stänger redan kl 11.30 på förmiddagen.

Hotell på Nouméa

Reseförslag till Nouméa

Nya Kaledonien

17 dagar

Från 94 900 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål i Nya Kaledonien

Ile des Pins, Nya Kaledonien.
Île des Pins är en väldigt vacker och exotisk del av öriket, känd för sin spektakulära natur, sina vackra stränder och för livet under vattenytan.
Lifou, Nya Kaledonien.
Mindre än en timmes flygresa från Nouméa ligger Loyalty Islands, som består av de tre öarna Ouvea, Lifou och Mare samt flera mindre öar.