Samoa

Foto: Samoa Tourism Authority

Talofa Lava och välkommen till Samoa!

På natursköna Samoa möts du av det kanske mest vänliga folket i hela Stilla havet. Här finns det vita stränder, kristallklart vatten och fantastiska bad- och snorklingsmöjligheter att utforska i veckor.

Kart Samoa
Karta över Samoa

Huvudstad: Apia

Antal öar: 9

Invånarantal: ca 200 000

Valuta: Samoan Tālā

Lär känna Samoa.

Samoa består i huvudsak av två stora öar, båda vulkaniska med höga berg och en enastående natur. Huvudstaden Apia ligger i ett vackert område på den minsta ön, Upolu. Det är det närmaste man kommer en stad på Samoa.

Kulturen på Samoa har varit anmärkningsvärt immun mot västlig påverkan, och Samoa är därför kanske det bästa valet om du önskar att uppleva traditionell polynesisk kultur. Här finns bland annat fa´amatai, som är ett system där en huvudman (matai) styr en större familjegrupp (aiga). Mataien representerar familjen på landsortens rådsförsamling och vidmakthåller lagar och regler, och har också som sin plikt att komma ihåg och berätta historier och händelser av historisk betydelse. Detta är bara ett exempel på de många regler och etiketter med starka traditionsorienterade band på Samoa.

To Sua ocean trench, Upolu, Samoa.
Ta ett dopp i det turkosa vattnet i havsgrottan To Sua Ocean Trench. 
Foto: Reti – stock.adobe.com

Har du planer på att snorkla på Samoa bör du ta med egen utrustning. På mindre ställen i Stilla havet kan det många gånger vara svårt att få låna ordentlig utrustning. Annars är Samoa ett perfekt område för dykning.

Reseförslag till Samoa

Samoa

14 dagar

Från 55 500 kr

Hur är vädret på Samoa?

Samoa har ett tropiskt klimat med en medeltemperatur på 26–27 grader året runt. Den bästa tiden att besöka Samoa är i den torra perioden från maj till oktober, men landet går att besöka under hela året. Kontakta oss om du vill ha rekommendationer kring när du ska besöka Samoa.

Temperaturtabell Samoa

I tabellen visas den genomsnittliga max- och minitemperaturen. Vi vill göra er uppmärksamma på att detta är medelvärden och att vädret på Tahiti kan variera.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Max temp303131313030293030303030
Min temp242424242323222323232324
Regn (mm)489368352211192121121113154224261358

Börja planera din drömresa

Inspiration

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Är du på jakt efter den ultimata tropiska semesterupplevelsen? Res till en av världens vackraste laguner!
Four Seasons Bora Bora
Det råder ingen tvivel om att boendet i Stilla havet är en stor del av semesterupplevelsen. Vi har samlat 15 av våra favoriter på Cooköarna, Fiji och i Franska Polynesien.