Savai’i

Foto: Samoa Tourism Authority

Resmål på Samoa

Savai’i

Ett besök till Samoa är inte komplett utan en tur till den större ön Savai’i, som är den andra av Samoas två stora öar. Och även om ön är stor bor det väldigt få människor här.

Lär känna Savai’i.

Att ta sig till Savai’i är enkelt, då ön ligger endast 90 minuter med färja från den västra delen av Upolu.

Ön är knappt påverkad av turismen och är därför en perfekt plats för naturintresserade, eller för dem som bara vill komma iväg och njuta av det enkla livet. Här får man en inblick i det traditionella livet på Samoa. Ett av sätten att uppleva den lokala kulturen är genom att följa med på en gudstjänst i den lokala kyrkan. Hit kommer alla: små barn, mormor, farfar och till och med familjehunden.

Manase Beach, Savai'i, Samoa.
Manase Beach på Savai’i.
Foto: corners74 – stock.adobe.com

Savai’i har dessutom alla nödvändiga ingredienser för att uppfylla den tropiska semesterdrömmen. Finkorniga sandstränder omgivna av gröna palmer och turkosa laguner. Du kan simma, snorkla, dyka, paddla kajak eller ta en siesta “Samoa-style”.

En av de mest populära dykplatserna på Savai’i är vid vraket Juno som sjönk 1881. Här bor nu hundratals tropiska fiskar och koraller.

Hotell på Savai’i

Reseförslag till Savai’i

Samoa

14 dagar

Från 55 500 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Samoa

To Sua ocean trench, Upolu, Samoa.
Upolu är den största ön på Samoa och här ligger även huvudstaden Apia. Staden är en bra utgångspunkt för att lära känna landet.