08-551 085 50 info@fijiresor.se
SÖK
Generic filters
Exact matches only

Ia oreana och välkommen till Tahiti

Reseförslag

Ia oreana och välkommen till Tahiti

Resmål:

Tahiti (Franska Polynesien)

Introduktion ∣ Reseförslag ∣ Kryssning ∣ Klimat ∣ Inspiration

Invånarantal: ca 280 000

Antal öar: 118

Huvudstad: Papeete

Introduktion

Tahiti är för många den ultimata drömdestinationen, med turkosblå laguner, over water bungalows, vackra korallrev, kritvita stränder och en exotisk lokalbefolkning.

Hit reser förälskade par och bröllopspar från hela världen för att njuta av romantiska dagar på de kritvita inbjudande stränderna. Om du vill kombinera naturen och klimatet i Stilla havet med lyx, är Tahiti ett säkert val.

Tahiti är den vanligaste benämningen på det enorma havsområde som utgör Franska Polynesien, och består av 118 öar utspridda över fem stora ögrupper. Många av öarna har höga och spetsiga vulkaniska bergstoppar, medan andra knappt sticker upp över havsytan.

Mange har en drøm om å komme til Tahiti i løpet av livet.

Många har en dröm att någon gång i livet få uppleva Tahiti. Foto: Tim McKenna

För vem passar Tahiti?

Tahiti är den ultimata destinationen för bröllop och bröllopsresor, en romantisk semester eller för att fira ett jubileum. Det är även en utmärkt destination för kryssningar, som är det enklaste sättet att uppleva flera av öarna under en och samma resa.

De tre mest populära ögrupperna är:

Sällskapsöarna (inkl. Tahiti, Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea, Taha’a och Tetiaroa)

Tuamotuöarna (inkl. Rangiroa, Manihi, Tikehau och Fakarava)

Marquesasöarna (inkl. Hiva Oa, Nuku Hiva och Fatu Hiva)

De två andra ögrupperna, Australöarna och Gambieröarna, ligger mer avsides och får betydligt färre besök.

Traditionell dans, sång, konst- och hantverkstraditioner och folk som går på glödande kol, är bara något av det som du får uppleva på Tahiti. Här får du även njuta av en fantastisk natur som få andra platser i världen kan erbjuda; vackra stränder, laguner och tropisk regnskog, kombinerat med vulkaniska berg och ett myllrande liv under havsytan.

Men mest av allt är Tahiti själva drömmen om Stilla havet, med laguner, lata dagar och härlig sol. Lokalborna har all tid i världen och stress är så att säga ett relativt okänt begrepp. Tack vare det kan man verkligen säga att Tahiti lever upp till myten om ett tropiskt paradis.

Reseförslag till Tahiti

Klassiska Tahiti

Klassiska Tahiti

Ett prisvärt reseförslag som innehåller Tahiti, Moorea och Bora Bora, för både förstagångsbesökare som återvändande gäster.

Äventyrliga Tahiti

Äventyrliga Tahiti

Under den här resan kombineras huvudön Tahiti Nui med öarna Rangiroa, Tikehau och Bora Bora – där du kommer tätt inpå naturen och bor på idylliska resorter.

Luxuösa Tahiti

Luxuösa Tahiti

I detta reseförslag har vi inkluderat några av de mest luxuösa resorterna på Tahiti, Moorea och Bora Bora och därmed lite extra bekvämlighet och komfort i paradisliknande omgivningar.

Hur är vädret på Tahiti?

Klimatet på Tahiti är tropiskt med två tydliga säsonger. Det är mest populärt att besöka landet i den torra perioden av året mellan maj och oktober.

Då är det mindre nederbörd, låg luftfuktighet samt mild och behaglig temperatur. Men det är inget som står i vägen för att även resa hit under lågsäsong. Chansen för regn är större, men regnet kommer ofta i form av en eftermiddagsskur eller en regnskur på natten. Med klimatförändringar över hela världen har det blivit svårare att definiera säsonger, och månaderna som räknas som regnsäsong kan numera ha längre perioder med fint väder.

När är det bäst att resa till Tahiti?

Tahiti är en året runt-destination och även om landet har olika säsonger är det några saker man bör ha i beaktning innan man bokar. Boendepriserna varierar med säsong, där högsäsongen från maj till oktober är den dyraste. Under lågsäsong är det färre besökare, något som betyder att det är lugnare på resorter och stränder. Kontakta oss om du har funderingar kring när du ska besöka Tahiti.

Temperaturtabell Tahiti

 
JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Max temp303031303029282828292930
Min temp232323232221212021222223
Regn (mm)315233195142926060484691162317

I tabellen visas den genomsnittliga max- och minitemperaturen. Vi vill göra er uppmärksamma på att detta är medelvärden och att vädret på Tahiti kan variera.

Börja planera din drömresa

Inspiration

Strand på Fiji.

Stilla havets vackraste laguner

Är du på jakt efter den ultimata tropiska semesterupplevelsen? Res till en av världens vackraste laguner!

four_seasons_bora_bora1_.170419jpeg

15 fantastiska resorter i Stilla havet

Ni har precis bestämt er för att göra drömmen om Stilla havet till verklighet. Då dyker den stora frågan upp: Var ska man bo?