Tahiti (Franska Polynesien)

Foto: tim-mckenna.com

Ia Oreana och välkommen till Tahiti!

Tahiti är för många den ultimata drömdestinationen, med turkosblå laguner, over water bungalows, vackra korallrev, kritvita stränder och en exotisk lokalbefolkning.

Tahiti är den vanligaste benämningen på det enorma havsområde som utgör Franska Polynesien, och består av 118 öar utspridda över fem stora ögrupper. Många av öarna har höga och spetsiga vulkaniska bergstoppar, medan andra knappt sticker upp över havsytan.

Karta över Franska Polynesien
Karta över Franska Polynesien

Huvudstad: Papeete

Antal öar: 118

Invånarantal: ca 280 000

Valuta: CPF-franc

Lär känna Tahiti.

Hit reser förälskade par och bröllopspar från hela världen för att njuta av romantiska dagar på de kritvita inbjudande stränderna. Om du vill kombinera naturen och klimatet i Stilla havet med lyx, är Tahiti ett säkert val.

För vem passar Tahiti?

Tahiti är den ultimata destinationen för bröllop och bröllopsresor, en romantisk semester eller för att fira ett jubileum. Det är även en utmärkt destination för kryssningar, som är det enklaste sättet att uppleva flera av öarna under en och samma resa.

De tre mest populära ögrupperna är:

De två andra ögrupperna, Australöarna och Gambieröarna, ligger mer avsides och får betydligt färre besök.

Bora Bora.
Utsikt mot Bora Bora, som en av Franska Polynesiens 118 öar.
Foto: Andrea Izzotti – stock.adobe.com

Traditionell dans, sång, konst- och hantverkstraditioner och folk som går på glödande kol, är bara något av det som du får uppleva på Tahiti. Här får du även njuta av en fantastisk natur som få andra platser i världen kan erbjuda; vackra stränder, laguner och tropisk regnskog, kombinerat med vulkaniska berg och ett myllrande liv under havsytan.

Men mest av allt är Tahiti själva drömmen om Stilla havet, med laguner, lata dagar och härlig sol. Lokalborna har all tid i världen och stress är så att säga ett relativt okänt begrepp. Tack vare det kan man verkligen säga att Tahiti lever upp till myten om ett tropiskt paradis.

Reseförslag till Tahiti

Tahiti

14 dagar

Från 129 900 kr

Tahiti

14 dagar

Från 78 500 kr

Tahiti

14 dagar

Från 86 500 kr

Kryssning på Tahiti

Tahiti

11 dagar

Från 72 500 kr

Tahiti, Cooköarna

11-18 dagar

Från 72 500 kr

Tahiti, Cooköarna

15 dagar

Från 98 900 kr

Franska Polynesien

9 dagar

Från 89 500 kr

Franska Polynesien

11 dagar

Från 113 900 kr

Hur är vädret på Tahiti?

Klimatet på Tahiti är tropiskt med två tydliga säsonger. Det är mest populärt att besöka landet i den torra perioden av året mellan maj och oktober.

Då är det mindre nederbörd, låg luftfuktighet samt mild och behaglig temperatur. Men det är inget som står i vägen för att även resa hit under lågsäsong. Chansen för regn är större, men regnet kommer ofta i form av en eftermiddagsskur eller en regnskur på natten. Med klimatförändringar över hela världen har det blivit svårare att definiera säsonger, och månaderna som räknas som regnsäsong kan numera ha längre perioder med fint väder.

När är det bäst att resa till Tahiti?

Tahiti är en året runt-destination och även om landet har olika säsonger är det några saker man bör ha i beaktning innan man bokar. Boendepriserna varierar med säsong, där högsäsongen från maj till oktober är den dyraste. Under lågsäsong är det färre besökare, något som betyder att det är lugnare på resorter och stränder. Kontakta oss om du har funderingar kring när du ska besöka Tahiti.

Temperaturtabell Tahiti

I tabellen visas den genomsnittliga max- och minitemperaturen. Vi vill göra er uppmärksamma på att detta är medelvärden och att vädret på Tahiti kan variera.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Max temp303031303029282828292930
Min temp232323232221212021222223
Regn (mm)315233195142926060484691162317

Börja planera din drömresa

Inspiration

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Är du på jakt efter den ultimata tropiska semesterupplevelsen? Res till en av världens vackraste laguner!
Four Seasons Bora Bora
Det råder ingen tvivel om att boendet i Stilla havet är en stor del av semesterupplevelsen. Vi har samlat 15 av våra favoriter på Cooköarna, Fiji och i Franska Polynesien.

Kryssning på Tahiti

[ess_grid alias=”alle-cruise-tahiti”][/ess_grid]