Bora Bora

Foto: Aleksei Potov - stock.adobe.com

Resmål på Tahiti (Franska Polynesien)

Bora Bora

Bora Bora är förmodligen den vackraste och mest romantiska ön i världen. Det här är själva drömmen om söderhavsparadiset, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten.

Kombinationen av det dramatiska landskapet med Mount Otemanu som letar sig upp mot skyarna, de ofattbart vackra färgerna i den stora lagunen och en vistelse i en over water bungalow, gör att Bora Bora får 10 av 10 möjliga på den romantiska skalan.

Bora Bora tillhör ögruppen Sällskapsöarna och har en natur som tar andan ur dig. Inte konstigt att många kallar ön ”Polynesiens pärla”. Den stora lagunen är huvudattraktionen och här kan man vara med på aktiviteter som snorkling, dykning, turer i båt med glasbotten och matning av (helt ofarliga) hajar.

Four Seasons Bora Bora
Overwater Bungalows på Bora Bora.
Foto: Four Seasons Bora Bora

Det råder ingen tvivel om att du befinner dig i tropikerna. Palmtak i restaurangerna, sand på golvet, lokal gourmetmat av färsk fisk, hummer och skaldjur, och romantisk belysning bidrar till den härliga atmosfären. Beräkna minimum tre dagar på att upptäcka ön, som inte är större än att du cyklar runt på 2–3 timmar. På Bora Bora kan du bo i stugor som står på pålar ute i lagunen, få blomsterbeströdda sängar på kvällen, och få frukost serverad av lokalbefolkningen i outrigger-kanoter på morgonen.

Ett besök på Bora Bora är en oförglömlig “once in a lifetime”-upplevelse och vi kan så gott som garantera att du kommer att drömma dig tillbaka för alltid.

Reseförslag till Bora Bora

Tahiti

14 dagar

Från 86 500 kr

Tahiti

14 dagar

Från 78 500 kr

Tahiti, Cooköarna

11-18 dagar

Från 72 500 kr

Franska Polynesien

11 dagar

Från 113 900 kr

Tahiti

14 dagar

Från 129 900 kr

Tahiti, Cooköarna

15 dagar

Från 98 900 kr

Franska Polynesien

9 dagar

Från 89 500 kr

Tahiti

11 dagar

Från 72 500 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Tahiti

Moorea.
Endast en knapp timmes båtresa från Papeete ligger ön Moorea, som många menar är den vackraste platsen på jorden.
Tahiti Nui.
Papeete är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs hela den vackra hamnen och upp på bergssidan både norrut och västerut.
Tetiaroa Island.
De mest populära öarna blant Sällskapsöarna är Bora Bora, Moorea och Tahiti Nui, men här finns även 11 andra öar som är väl värda ett besök.
Marquesasöarna.
De avsides belägna Marquesasöarna ligger ungefär tre timmar med flyg norr om Papeete. Det isolerade läget har skapat en enorm stolthet bland befolkningen, precis som den fascinerande kulturen.
Fakarava.
Tuamotuöarna kan bäst beskrivas som ett idylliskt vykort. En stor lagun som omges av en rad små öar som knappt tittar upp ovan havsytan.