Marquesasöarna

Foto: napa74 - stock.adobe.com

Resmål på Tahiti (Franska Polynesien)

Marquesasöarna

De avsides belägna Marquesasöarna ligger ungefär tre timmar med flyg norr om Papeete. Det isolerade läget har skapat en enorm stolthet bland befolkningen, precis som den fascinerande kulturen. Öarna består av vild natur med vulkaniska bergstoppar, höga vattenfall och branta klippor som stupar ned i havet.

Lär känna Marquesasøyene.

På en tur hit återupptäcker man tiden – tid för sig själv, tid för stillhet, tid för spännande möten och tid för att njuta av tillvaron. Värdet av tid är den viktigaste gåvan Nuku Hiva och Marquesasöarna ger sina besökare. Upplev på nytt den enkla glädjen i att möta vänliga människor. Gå en stilla tur längs vägen till byn, köp nybakat bröd på närbutiken och stanna på torget för att prata lite med en av de lokala konstnärerna.

Tiki-skulpturer på Nuku Hiva.
Tikiskulpturer på Hiva Oa.
Foto: emperorcosar – stock.adobe.com

Nuku Hiva

Ön Nuku Hiva är administrativt och ekonomiskt centrum på Marquesas. Ön är även fantastiskt vacker med tre stora bukter på sydkusten och fina vikar på den norra kusten. Upplev den otroliga naturen på en safaritur med fyrhjulingar genom Taipivai Valley.

Hiva Oa

Hiva Oa är Marquesas näst största ö och här hittar man viktiga historiska och kulturella platser. Målaren Paul Gauguin är begravd i huvudstaden Atuona och i byn Pumau finns de största stenskulpturerna i Marquesas. De räknas faktiskt som släktingar till de berömda tiki på Necker Island (norr om Hawaii) och på Påsköarna.

Sitt på terrassen och njut av utsikten medan mörkret sänker sig. Gå upp i gryningen och lyssna till fågelkvittret medan resten av ön sakta vaknar till liv. Dessa oförglömliga upplevelser är lite av det vackra och mystiska som Marquesasöarna bjuder på.

Notre Dame-katedralen på Nuku Hiva.
Notre Dame katedralen på Nuku Hiva.
Foto: emperorcosar – stock.adobe.com

Dessutom kan man följa olika konstnärers fotspår, som den berömda målaren Paul Gauguin. Konstnärer kom hit för att måla av den frodiga regnskogen, de spektakulära vattenfallen, de branta klipporna längs kusten, den stora lugna lagunen, de höga bergen och de vackra stränderna. Även Thor Heyerdahl var fascinerad av de här öarna. Hans första expedition gick tillsammans med frun Liv till ön Fatu Hiva år 1937 och 1938.

Ett av de bästa sätten att uppleva Marquesasöarna är på en av våra kryssningar med Aranui eller Paul Gauguin.

Hotell på Marquesasöarna

Reseförslag till Marquesasöarna

Tahiti, Cooköarna

11-18 dagar

Från 72 500 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora är själva drömmen om söderhavsparadiset, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten.
Moorea.
Endast en knapp timmes båtresa från Papeete ligger ön Moorea, som många menar är den vackraste platsen på jorden.
Tahiti Nui.
Papeete är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs hela den vackra hamnen och upp på bergssidan både norrut och västerut.
Tetiaroa Island.
De mest populära öarna blant Sällskapsöarna är Bora Bora, Moorea och Tahiti Nui, men här finns även 11 andra öar som är väl värda ett besök.
Fakarava.
Tuamotuöarna kan bäst beskrivas som ett idylliskt vykort. En stor lagun som omges av en rad små öar som knappt tittar upp ovan havsytan.