Moorea

Foto: Andrea Izzotti - stock.adobe.com

Resmål på Tahiti (Franska Polynesien)

Moorea

Endast en knapp timmes båtresa från Papeete ligger ön Moorea, som många menar är den vackraste platsen på jorden. Moorea är verkligen en fantastisk ö, med höga berg, bördiga ananasodlingar, vackra stränder och små byar.

Lär känna Moorea.

Jämfört med Tahiti är Moorea nästan orörd, för även om öarna ligger inom synhåll av varandra är det stora skillnader. Tahiti är pulserande och livlig med nästan 15 gånger så många invånare, och med en mycket större och mer utvecklad turism. På Moorea är livet lugnt och behagligt – en plats där du verkligen kan njuta av livet.

Här kan du gå barbent på vita sandstränder och njuta av kristallklara laguner och branta vulkantoppar. Mellan topparna ligger grönskande dalar, ett resultat av det tropiska klimatet, och rik vulkanisk jord. En av platserna man måste besöka är Cooks Bay, ett av Polynesiens naturliga underverk med en fjordliknande bukt omgiven av höga, grönklädda berg. Ett annat absolut måste på Moorea är Tiki Village, en liten by där lokalborna underhåller och visar upp den lokala kulturen och hantverk. Dansgruppen reser hela världen runt och framför intensiva och sensuella danser.

Reseförslag till Moorea

Tahiti

14 dagar

Från 129 900 kr

Tahiti

14 dagar

Från 86 500 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora är själva drömmen om söderhavsparadiset, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten.
Tahiti Nui.
Papeete är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs hela den vackra hamnen och upp på bergssidan både norrut och västerut.
Tetiaroa Island.
De mest populära öarna blant Sällskapsöarna är Bora Bora, Moorea och Tahiti Nui, men här finns även 11 andra öar som är väl värda ett besök.
Marquesasöarna.
De avsides belägna Marquesasöarna ligger ungefär tre timmar med flyg norr om Papeete. Det isolerade läget har skapat en enorm stolthet bland befolkningen, precis som den fascinerande kulturen.
Fakarava.
Tuamotuöarna kan bäst beskrivas som ett idylliskt vykort. En stor lagun som omges av en rad små öar som knappt tittar upp ovan havsytan.