Sällskapsöarna

Foto: The Brando

Resmål på Tahiti (Franska Polynesien)

Sällskapsöarna

Ögruppen som utgör Sällskapsöarna är den mest besökta i Franska Polynesien. De mest populära öarna är Bora Bora, Moorea och Tahiti Nui, men här finns även 11 andra öar som är väl värda ett besök, som Taha’a, Raiatea, Huahine och Tetiaroa.

Lär känna Selskapsøyene.

Sällskapsöarna är uppdelade både geografiskt och administrativt i två mindre ögrupper: Leewardöarna och Windwardöarna.

Läs mer om Bora BoraMoorea och Tahiti Nui.

Huahine

Huahine är känd som “The Garden Island”. Öns frodiga regnskog och dramatiska terräng omfamnar heliga platser och legendariska landmärken, som är bland de bäst bevarade arkeologiska områdena i Franska Polynesien. Utanför de kritvita stränderna ligger en stor lagun och väntar på dig.

Taha’a och Raiatea

Taha’a och Raiatea är två grannöar, två genuina ö-paradis, som delar lagun och har en rik historia. Raiatea kallas även the Sacred Island och är enligt traditionen själva ursprungskällan för den polynesiska civilisationen (Havai’i), den geografiska mittpunkten för ma’ohi-kulturen (trekanten mellan Hawaii, Nya Zeeland och Påskön) och födelseplatsen för Oro (guden för fruktbarhet och krig). Taha’a kallas ofta för “vaniljön” eftersom den dyrbara vaniljorkidén odlas här i den fuktiga skuggan från regnskogen.

Tetiaroa

Det här är ön du drömde om när du som barn föreställde dig den mest perfekta platsen i världen. Med sina vita sandstränder, vajande kokospalmer, färgglada fåglar och glittrande laguner är Tetiaroa något av det närmaste man kommer ett paradis.

Förutom sin fantastiska skönhet är Tetiaroa en plats med en sällsynt stor biologisk mångfald och är ett naturreservat för fåglar och marin miljö. Det läggs ner mycket arbete för att bevara och beskydda det naturliga växt- och djurlivet. Genom olika projekt bidrar man till att reservatet fortsätter att utvecklas.

Ett brett utbud av aktiviteter väntar den som vill utforska ön och lagunen. Man kan snorkla med tropiska fiskar, segla i lagunen, besöka grannöarna med paddle board eller kajak, och följa med på guidade exkursioner för att utforska kulturen samt öns havs- och djurliv. Läs mer om det på sidan om lyxresorten The Brando.

Tetiaroa har en speciell plats i polynesisk kultur och historia. Här kan man fortfarande hitta gamla tempel (marae), som byggdes på atollerna av urbefolkningen. Med sin rika historia och estetiska skönhet kommer ön alltid att ha en stor betydelse för polynesierna. Det har dessutom varit den främsta semesterorten för överklassen på Tahiti i århundraden.

Hotell på Sällskapsöarna

Reseförslag till Sällskapsöarna

Franska Polynesien

11 dagar

Från 113 900 kr

Tahiti, Cooköarna

11-18 dagar

Från 72 500 kr

Franska Polynesien

9 dagar

Från 89 500 kr

Tahiti

11 dagar

Från 72 500 kr

Tahiti, Cooköarna

15 dagar

Från 98 900 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora är själva drömmen om söderhavsparadiset, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten.
Moorea.
Endast en knapp timmes båtresa från Papeete ligger ön Moorea, som många menar är den vackraste platsen på jorden.
Tahiti Nui.
Papeete är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs hela den vackra hamnen och upp på bergssidan både norrut och västerut.
Marquesasöarna.
De avsides belägna Marquesasöarna ligger ungefär tre timmar med flyg norr om Papeete. Det isolerade läget har skapat en enorm stolthet bland befolkningen, precis som den fascinerande kulturen.
Fakarava.
Tuamotuöarna kan bäst beskrivas som ett idylliskt vykort. En stor lagun som omges av en rad små öar som knappt tittar upp ovan havsytan.