08-551 085 50 info@fijiresor.se
SÖK
Generic filters
Exact matches only

Sällskapsöarna

Hotell

Sällskapsöarna

Resmål på Tahiti:

Sällskapsöarna

Introduktion

Ögruppen som utgör Sällskapsöarna är den mest besökta i Franska Polynesien. De mest populära öarna är Bora Bora, Moorea och Tahiti Nui, men här finns även 11 andra öar som är väl värda ett besök, som Taha’a, Raiatea, Huahine och Tetiaroa.

Sällskapsöarna är uppdelade både geografiskt och administrativt i två mindre ögrupper: Leewardöarna och Windwardöarna.

Läs mer om Bora Bora, Moorea och Tahiti Nui.

Få med deg livet under vann i lagunen mellom Raiatea og Taha’a.

Upplev livet under havsytan i lagunen mellan Raiatea och Taha’a.

Huahine
Huahine är känd som “The Garden Island”. Öns frodiga regnskog och dramatiska terräng omfamnar heliga platser och legendariska landmärken, som är bland de bäst bevarade arkeologiska områdena i Franska Polynesien. Utanför de kritvita stränderna ligger en stor lagun och väntar på dig.
Ubeskrivelig vakre Tetiaroa.

Obeskrivligt vackra Tetiaroa. Foto: Tim McKenna

Taha’a og Raiatea
Taha’a och Raiatea är två grannöar, två genuina ö-paradis, som delar lagun och har en rik historia. Raiatea kallas även the Sacred Island och är enligt traditionen själva ursprungskällan för den polynesiska civilisationen (Havai’i), den geografiska mittpunkten för ma’ohi-kulturen (trekanten mellan Hawaii, Nya Zeeland och Påskön) och födelseplatsen för Oro (guden för fruktbarhet och krig). Taha’a kallas ofta för “vaniljön” eftersom den dyrbara vaniljorkidén odlas här i den fuktiga skuggan från regnskogen.
Taha’a.

Taha’a.

Tetiaroa
Det här är ön du drömde om när du som barn föreställde dig den mest perfekta platsen i världen. Med sina vita sandstränder, vajande kokospalmer, färgglada fåglar och glittrande laguner är Tetiaroa något av det närmaste man kommer ett paradis.

Förutom sin fantastiska skönhet är Tetiaroa en plats med en sällsynt stor biologisk mångfald och är ett naturreservat för fåglar och marin miljö. Det läggs ner mycket arbete för att bevara och beskydda det naturliga växt- och djurlivet. Genom olika projekt bidrar man till att reservatet fortsätter att utvecklas.

Ett brett utbud av aktiviteter väntar den som vill utforska ön och lagunen. Man kan snorkla med tropiska fiskar, segla i lagunen, besöka grannöarna med paddle board eller kajak, och följa med på guidade exkursioner för att utforska kulturen samt öns havs- och djurliv. Läs mer om det på sidan om lyxresorten The Brando.

Tetiaroa har en speciell plats i polynesisk kultur och historia. Här kan man fortfarande hitta gamla tempel (marae), som byggdes på atollerna av urbefolkningen. Med sin rika historia och estetiska skönhet kommer ön alltid att ha en stor betydelse för polynesierna. Det har dessutom varit den främsta semesterorten för överklassen på Tahiti i århundraden.

Huahine.

Huahine.

Reseförslag till Tahiti

Klassiska Tahiti

Klassiska Tahiti

Ett prisvärt reseförslag som innehåller Tahiti, Moorea och Bora Bora, för både förstagångsbesökare som återvändande gäster.

Äventyrliga Tahiti

Äventyrliga Tahiti

Under den här resan kombineras huvudön Tahiti Nui med öarna Rangiroa, Tikehau och Bora Bora – där du kommer tätt inpå naturen och bor på idylliska resorter.

Luxuösa Tahiti

Luxuösa Tahiti

I detta reseförslag har vi inkluderat några av de mest luxuösa resorterna på Tahiti, Moorea och Bora Bora och därmed lite extra bekvämlighet och komfort i paradisliknande omgivningar.

Börja planera din drömresa