Tahiti Nui och Papeete

Foto: Silvio - stock.adobe.com

Resmål på Tahiti (Franska Polynesien)

Tahiti Nui och Papeete

Tahiti är huvudön i Franska Polynesien och här ligger också huvudstaden Papeete. Detta är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs hela den vackra hamnen och upp på bergssidan både norrut och västerut.

Tahiti är ett eldorado för alla former av aktiviteter på land och i vatten. Golf, tennis, dykning, snorkling, sportfiske eller båtturer är bland de många aktiviteterna du kan följa med på.

Papeete.
Marknaden i Papeete.
Foto: emmanuel gillardin – stock.adobe.com

Tahiti består av en stor cirkelformad ö kallad Tahiti Nui och en mindre cirkelformad ö kallad Tahiti Iti, som hänger samman genom en liten landtunga vid namn Taravao. Bergen på öarna är vackra och grönklädda och inbjuder till fina vandringsturer i spektakulära omgivningar. En tur genom detta landskap bjuder på djupa floddalar, höga toppar och mäktiga vattenfall.

Huvudstaden Papeete har förutom resorter, restauranger, spa och uteliv, en härlig marknad där man kan handla frukt och grönsaker, flätade hattar och väskor, dansdräkter och vackra smycken av snäckor.

Landets enda internationella flygplats ligger också i Papeete och Tahiti Nui är därför första och sista stopp på samtliga resrutter runt om i öriket.

Hotell på Tahiti Nui

Tahiti Nui och Papeete

Tahiti Nui och Papeete

Tahiti Nui och Papeete

Tahiti Nui och Papeete

Reseförslag till Tahiti Nui

Tahiti

14 dagar

Från 78 500 kr

Tahiti

14 dagar

Från 86 500 kr

Tahiti

14 dagar

Från 129 900 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora är själva drömmen om söderhavsparadiset, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten.
Moorea.
Endast en knapp timmes båtresa från Papeete ligger ön Moorea, som många menar är den vackraste platsen på jorden.
Tetiaroa Island.
De mest populära öarna blant Sällskapsöarna är Bora Bora, Moorea och Tahiti Nui, men här finns även 11 andra öar som är väl värda ett besök.
Marquesasöarna.
De avsides belägna Marquesasöarna ligger ungefär tre timmar med flyg norr om Papeete. Det isolerade läget har skapat en enorm stolthet bland befolkningen, precis som den fascinerande kulturen.
Fakarava.
Tuamotuöarna kan bäst beskrivas som ett idylliskt vykort. En stor lagun som omges av en rad små öar som knappt tittar upp ovan havsytan.