08-551 085 50 info@fijiresor.se
SÖK
Generic filters
Exact matches only

Tuamotuöarna

Hotell

Tuamotuöarna

Resmål på Tahiti:

Tuamotuöarna

Introduktion

En knapp timmes flygtur från Papeete ligger de vackra atollerna i ögruppen Tuamotu, som består av cirka 80 öar och atoller över ett område lika stort som västra Europa. Den här platsen kan bäst beskrivas som ett idylliskt vykort. En stor lagun som omges av en rad små öar som knappt tittar upp ovan havsytan.

De vackra omgivningarna överträffas endast av ett otroligt och fascinerande liv under ytan, där det myllrar av fiskar i alla de färger och former. Alla öar är berömda för sin naturliga skönhet, med kristallklart vatten och oemotståndliga laguner i olika nyanser. Det är ljusblått, blått och turkost i en underbar blandning.

Livet på de små atollerna i Tuamotugruppen är makligt och fridfullt. Här är man långt borta från vardagens stress. I de små byarna kan besökarna uppleva lite av det ursprungliga Polynesien, om man inte hellre njuter av livet under havsytan i lagunen. Öarna är nämligen speciellt populära hos dykare. Det är en otrolig upplevelse att simma runt bland fiskar i regnbågens alla färger och se stora rockor sakta glida förbi.

Thor Heyerdahls expedition med Kon-Tiki avslutades på atollen Raroia år 1947, efter att ha seglat i 101 dagar från Peru.

De mange små øyene og atollene på Rangiroa. Foto: Philippe Bacchet

Rangiroa. Foto: Philippe Bacchet

Tikehau
Tikehau är en nästan cirkelrund atoll i ögruppen Tuamotu, en knapp timmes flygtur från Papeete. Ön kallas även The Pink Sand Island, tack vare de många vackra stränderna.

Tikehau kan bäst beskrivas som ett idylliskt vykort och räknas förståeligt nog som en av de vackraste atollerna i hela Polynesien. En rad små öar omger den 26 kilometer breda lagunen. De fantastiska omgivningarna överträffas endast av ett otroligt och fascinerande liv under ytan, där det myllrar av fiskar i alla de färger och former. De flesta besökare tillbringar semestern med att utforska den förtrollande lagunen, uppleva fågellivet på öarna och utforska den lilla byn Tuherahera.

Snorkle i det krystallklare vannet.

Snorkla i det kristallklara vattnet.

Rangiroa
Rangiroa är den största av öarna i Tuamotu och vissa menar att det är himmelriket. Ön är berömd för sin naturliga skönhet, med kristallklart vatten och oemotståndliga laguner i olika nyanser. Det är ljusblått, blått och turkost i en underbar blandning. Den stora lagunen är omgiven av vackra koraller och fylld med färgglada fiskar, rockor och delfiner. För dykare är det här en riktig drömplats, men det är även en fantastisk plats att snorkla på för den som inte dyker. Upplev det enkla och rofyllda livet på öarna genom att delta i dagliga aktiviteter med Paumotofolket. I de små byarna kan besökare få uppleva det ursprungliga och genuina Polynesien.
 
Fakarava
Innan de moderna navigationssystemen uppfanns var regionen känd som “Dangerous Archipelago”, på grund av sina farliga passager. Idag är det precis dessa passager som gör Fakarava till ett paradis för dykare.

Det här är ett dykparadis med en hel värld av imponerande blomkålskoraller, eleganta gråhajar och neonfärgade stim med tropiska fiskarter. “Island of Dreams” är ett passande namn på ön, som är hemvist för sällsynta arter av häckande fåglar och ett otroligt marint djurliv som lever sida vid sida i harmoni. Ekosystemet är så pass mångfaldigt att det finns med på Unescos lista över biosfärreservat.

Ovan havsytan kan man utforska charmiga byar, gamla tempel och en korallkyrka från 1800-talet.

Tradisjonell kano på Tikehau.

Traditionell kanot på Tikehau.

Reseförslag till Tahiti

Klassiska Tahiti

Klassiska Tahiti

Ett prisvärt reseförslag som innehåller Tahiti, Moorea och Bora Bora, för både förstagångsbesökare som återvändande gäster.

Äventyrliga Tahiti

Äventyrliga Tahiti

Under den här resan kombineras huvudön Tahiti Nui med öarna Rangiroa, Tikehau och Bora Bora – där du kommer tätt inpå naturen och bor på idylliska resorter.

Luxuösa Tahiti

Luxuösa Tahiti

I detta reseförslag har vi inkluderat några av de mest luxuösa resorterna på Tahiti, Moorea och Bora Bora och därmed lite extra bekvämlighet och komfort i paradisliknande omgivningar.

Börja planera din drömresa