Vanuatu

Foto: Martin Valigursky - stock.adobe.com

Mi falla hapi long yu och välkommen til Vanuatu!

Väster om Fiji ligger den exotiska ögruppen Vanuatu som består av 13 stora bebodda öar och omkring 70 mindre öar. Öarna är vulkaniska med höga berg, mycket skog och tät vegetation med höga träd, ormbunkar, lianer och orkidéer.

Kart Vanuatu
Karta över Vanuatu

Huvudstad: Port Vila

Antal öar: 83

Invånarantal: ca 310 000

Valuta: Vanuatu Vatu

Lär känna Vanuatu.

Vill du att resan ska innehålla mer än bara vita sandstränder, blått hav och gröna palmer, så är Vanuatu ett bra alternativ. Den typiska söderhavsmiljön finns också på Vanuatu, men här finns dessutom djupa regnskogar och aktiva vulkaner. Ändå är det nog dykning, snorkling och andra former av vattensport som man förknippar öriket med. Vanuatu är klassat som ett av de främsta områdena i världen för dykning, och alla som inte tar en tur under vattnet kommer gå miste om otroliga upplevelser.

På Vanuatu hittar man märkliga religiösa trosinriktningar och kulturella händelser som inte finns på någon annan plats på jorden. Till exempel den årliga lianhoppningen på Pentacost Island, som varje år drar till sig speciellt intresserade turister och journalister från hela världen. Denna urgamla ritual är ett mandomsprov för unga pojkar. Här kan du också uppleva en religiös kult som grundar sig på tron på att Gud lever och bor i USA. Sekten uppstod under andra världskriget, då amerikanska soldater kom till ön och hade med sig modern teknologi.

Tanna - Cultural Village.
Fördjupa dig i den spännande kulturen på Vanuatu. 
Foto: Vanuatu Tourism Office

Det bor ca 260 000 personer på Vanuatu och merparten av invånarna är melanesier. Dans, sång och musik har en central roll i det dagliga livet. Speciellt sång har djupa rötter och framförs ofta med bara spalttrumma som enda rytminstrument.

Reseförslag till Vanuatu

Vanuatu

20 dagar

Från 61 500 kr

Hur är vädret på Vanuatu?

Klimatet på Vanuatu är maritimt tropiskt, med lägre luftfuktighet i perioden mellan maj och oktober till följd av sydostpassaden. Resten av året är vindriktningarna varierande, och orkaner är relativt frekventa i perioden mellan november och april. Medeltemperaturen för huvudstaden Port Vila är 22 grader i augusti och 27 grader i februari.

Temperaturtabell Vanuatu

I tabellen visas den genomsnittliga max- och minitemperaturen. Vi vill göra er uppmärksamma på att detta är medelvärden och att vädret på Tahiti kan variera.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Max temp303030292827262627282930
Min temp232323222120201920212222
Regn (mm)29631233021515116110210087116153196

Börja planera din drömresa

Inspiration

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Rätt boende är en viktig del av en bröllopsresa, och här har vi samlat 10 av de finaste hotellen för dig som vill ha en romantisk upplevelse.
The Brando.
Drömmen om Stilla havet: kristallklart vatten, varma vindar, palmöar och lyx vid stranden. Paradisöarna som frestade Thor Heyerdahl har aldrig varit enklare att resa till.