Espiritu Santo

Foto: Vanuatu Tourism Office

Resmål på Vanuatu

Espiritu Santo

Espiritu Santo är den största ön på Vanuatu, och ligger lite längre norrut än huvudstaden Port Vila, något som gör att det är lite varmare här. Här finns Mount Tabwemasana, som med sina 1 879 meter över havet är landets högsta berg, och även är ett av de högsta i Stilla havet.

Ön är känd för sina goda förhållanden för dykning, med ett kristallklart vatten och ett rikt och varierat liv i havet. Snorkling är också en populär aktivitet, om man inte hellre vill vandra i den frodiga regnskogen i öns inre delar. Vi rekommenderar att man besöker en lokal by för att se hur lokalbefolkningen en gång levde, och till en viss grad fortfarande lever, på traditionellt sätt.

Vanuatu Dance.
Dans, sång och musik är centralt i kulturen på Vanuatu.
Foto: Vanuatu Tourism Office

Espiritu Santo var en stor militärbas under andra världskriget. Här ligger bl.a. Million Dollar Point, där amerikanerna dumpade tonvis med utrustning efter att kriget tagit slut, och här hittar man allt från bulldozers till lastbilar. Ett eldorado för dykning och snorkling! Populärt är även legendariska SS President Coolidge, som många anser vara det bästa skeppsvraket att dyka på i världen. Fartyget var från början ett kryssningsfartyg som blev omgjort till att frakta soldater och manskap under kriget.

Hotell på Espiritu Santo

Reseförslag till Espiritu Santo

Vanuatu

20 dagar

Från 61 500 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Vanuatu

Mount Yassur.
Söderut i öriket ligger öarna Ambrym och Tanna, som är kända för sina aktiva vulkaner och vackra natur.
Warwick Le Lagon Resort and Spa.
Port Vila är Vanuatus huvudstad och ligger på ön Efaté, strategiskt placerad mitt bland landets många öar.