Port Vila

Foto: Chesher

Resmål på Vanuatu

Port Vila

Port Vila är Vanuatus huvudstad och ligger på ön Efaté, strategiskt placerad mitt bland landets många öar. Här finns Vanuatus två internationella flygplatser och staden är därför en perfekt utgångspunkt för att utforska de andra öarna i Vanuatu.

Port Vila är en ren och fin stad med en av världens vackraste naturliga hamnar, och du kan faktiskt stå på land i staden och se tropiska fiskar och koraller i havet nedanför.

Staden är även känd som en av gourmethuvudstäderna i Stilla havet, där mixen av kulturer i landet gör att man här hittar mat från många delar av världen. Utelivet i Port Vila har också blomstrat upp, med en trevlig och avslappnad atmosfär som passar alla åldrar. Här kan du även unna dig lite shopping. Det är lätt att handla här, priserna är fasta och man behöver varken pruta eller ge dricks.

Lololima Waterfalls på Efate.
Lololima Waterfalls på Efate.
Foto: Vanuatu Tourism Office

Epi Island
Epi Island ligger norr om Efaté. Det är en fredlig ö med vackra vita, och några svarta, sandstränder, och korallrev. Terrängen på ön är kuperad och täckt av frodig regnskog och kokosnötsplantager. Det finns flera små insjöar där du kan fiska, simma och du kan se vilda fåglar, vildsvin och kor.

Reseförslag till Port Vila

Vanuatu

20 dagar

Från 61 500 kr

Börja planera din drömresa

Övriga resmål på Vanuatu

Wreck diving.
Espiritu Santo är den största ön på Vanuatu, och ligger lite längre norrut än huvudstaden Port Vila, något som gör att det är lite varmare här.
Mount Yassur.
Söderut i öriket ligger öarna Ambrym och Tanna, som är kända för sina aktiva vulkaner och vackra natur.